Faglærere vil gerne lære om talentudvikling

Der var stor interesse fra faglærere i at deltage i et kursus om talentudvikling på Herningsholm Erhvervsskole den 7. - 8. august.

36 deltagere fra forskellige dele af landet var mødt op for få gode råd om, hvordan man finder og plejer talenter. Kursisterne kom primært fra bygge- og anlægsuddannelserne, men også faglærere fra andre uddannelser som f.eks. glarmester var repræsenteret.

DM i Skills har været en stor succes, og i 2013 blev det derfor bevilliget på forsøgsbasis at oprette fire talentskoler på EUC Nord, Uddannelsescenter Holstebro, Herningsholm Erhvervsskole og Københavns Tekniske Skole.

Projektet er fortsat ind i 2014, og det er alle erfaringerne her-fra, som blev videreformidlet på kurset.

På kurset var faglærerne alle meget interesserede og motiverede i at lære nye værktøjer til, hvordan man spotter og coacher talenter. Samtidig oplevede de, at det var meget positivt at udveksle idéer deltagerne i mellem. 

En af oplægsholderne på kurset var kursusleder og landstræner for murerfaget Finn Pedersen. Han mente, at erhvervsskolerne fremover burde lade konkurrenceelementet indgå i den daglige undervisning som en motivationsfaktor.

” I de rette proportioner selvfølgelig. Men det er da en af måderne, hvorpå man kan opprioritere de dygtige elever”, udtalte Finn Pedersen på kurset.

Kursets indhold bestod af en blanding af oplæg, workshops og diskussion med fokus på, hvordan man kan få undervisning og konkurrence til at forenes, og hvordan coaching kan indgå som et redskab i undervisningen, så man kan spotte talenter på erhvervsskolerne.

Billede: Landstræner Finn Pedersen og 19-årige Mark Rose Nilsen fra Roskilde Tekniske Skole fra en sommercamp for de dygtigste unge murere i uge 27 2014 på Herningsholm.