DM i Skills-succes kan mærkes på de nordjyske erhvervsskoler

De seneste ansøgningstal fra de nordjyske erhvervsskoler vidner om et vellykket DM i Skills 2014. Antallet af tilmeldinger til erhvervsskolerne i Region Nordjylland viser, at de tekniske erhvervsuddannelser er steget 12 % i forhold til samme tid sidste år.

Således er eksempelvis EUC Nord gået fra 175 tilmeldinger i marts 2013 til 187 i marts 2014, Tradium er steget fra 259 til 292, og interessen for de tekniske erhvervsuddannelser kan også mærkes på selve værtsbyens tekniske skole, Tech College Aalborg, der er gået fra 709 ansøgere i marts 2013 til 826 i 2014.

Også i andre dele af landet og på de mindre fag kan effekten af Skills mærkes.

Det kan den fynske tækkemand Per Keis bekræfte:

Skills er et rigtig godt sted at møde de unge og potentielle elever. Min seneste elev, Nikolaj Madsen, fik jeg kontakt med til Skills i Aalborg. Vi mangler elever i faget, og Nikolaj var kommet til Aalborg sammen med sin EUX-linje fra Syddansk Erhvervsskole. Han troede, at han skulle være tømrer, men gennem mødet med tækkefaget og vores dialog på standen fik jeg vakt hans interesse, og jeg har i dag fået en rigtig dygtig EUX-elev, fortæller en glad Per Keis

At DM i Skills og den øgende fokus, der også har været fra politisk side, kan mærkes andre steder i landet, kan tydeligt ses på de seneste ansøgningstal som Danske Erhvervsskoler netop har sendt ud.

Her er ansøgningstallet på de tekniske uddannelser steget, og særligt EUX oplever en stigende interesse.

Se de seneste ansøgningstal fra Danske Erhvervsskoler her.