DM i Skills 2014

En statsminister, en uddannelsesminister, to borgmestre, to regionsformænd, 280 erhvervsuddannelseselever og 42.000 besøgende tager ikke fejl – DM i Skills er større, sjovere og vigtigere end nogensinde før.

Da DM i Skills 2014 sluttede lørdag eftermiddag var det med fint besøg af både politikere, presse, interesserede nordjyder og ikke mindst af deltagerne selv og deres spændte familier. De sidste tre dage har Gigantium i Aalborg været tæt besøgt - så tæt besøgt, at det slår tidligere års rekorder. Et besøgstal, der vidner om eventens popularitet og aktualitet.

Som Souschef og uddannelseskonsulent i Byggeriets Uddannelser Torsten Lindum Poulsen forklarer: ”Vi har fra start af haft et fantastisk koncept, som både kommuner, forældre, skoler, vejledere og virksomheder virkelig har fået øjnene op for. I år er det blevet helt tydeligt, at Skills som brand er slået igennem. DM i Skills er både velkendt og anerkendt. Herudover er virksomhederne i år for alvor kommet på banen. Det er blevet meget prestigefyldt, at have sin elev med til mesterskaberne, og PR-mæssigt giver det også virksomhederne god værdi. Og afslutningsvist så viser publikumstallet også – særligt til folkeskolekonkurrencerne - at vi nu for alvor også når helt ud til eleverne i 8. og 9. klasse.”

Så der er store krav til deltagerne. Som Statsminister Helle Thorning Smith blandt andet sagde i sin åbningstale: ”Vi forventer rigtig meget af jer. I er eliten. I er rollemodeller. I er ambassadører.”

Ud af de 29 konkurrencefag, der stiller op til DM i Skills, kommer 10 af dem fra Byggeriets Uddannelser.

Tømrere, gulvlæggere, tækkemænd, murere, flisemurere, teknisk isolatører, anlægsstruktører, bygningsstruktører, brolæggere og tagdækkere var igen i år samlet til Skills. Her blev der fra torsdag morgen til lørdag middag banket, savet, skåret, tækket og støbt til den helt store danmarksmestermedalje.

Og den store indsats gik ikke ubemærket hen.

Til afslutningen skortede det ikke på rosende ord fra de fremmødte politikere, der alle gerne ville vise deres opbakning til Skills, erhvervsuddannelserne og til deltagerne.

Blandt andet sagde Aalborgs Borgmester Thomas Kastrup-Larsen: ”Jeg har nydt at se iveren efter flotte resultater i jeres øjne (…) I er en lang række forbilleder, der viser, at man kan realisere sine drømme med erhvervsuddannelser.”

Regionsformand i Region Nordjylland Ulla Astman vægtede betydningen af erhvervene ude i samfundet og ikke mindst de faglærte bag, ”Det er jer, der får tingene til at glide, og det kan I være stolte af”.

Fra Børne- og ungdomsborgmester i Københavns Kommune Pia Allerslev fik også deltagernes mødre rosende ord med på vejen, og også Uddannelsesminister Christine Antorini forsikrede deltagerne om deres værd og kunnen: ”I er alle Danmarks bedste erhvervsfaglige elever. I kan jeres kram – bedre end de fleste. Vi er stolte af jer.”

Vinderne af Byggeriets Uddannelsers fag blev:

Tømrer: Daniel Kirk Hansen - Thisted - EUC Nordvest - Carsten Fisker Nørhår Tømrer og Snedker

Gulvlægger: Kim Søndergaard Petersen - Nr. Nebel - Mercantec - Garant Hemmet v/M.C. Tæpper og Gardiner A/S

Tækkemand: Jacob Ranch Enemark - Sønderborg - Den Jydske Haandværkerskole - Tækker Toft ApS

Murer: Anders Tonsgaard - Nykøbing Mors - EUC Nordvest - Gunnar Klausen A/S

Flisemurer: Kasper Hansen - Aabenraa - EUC Syd - Apos, Andr. Petersen & Søn

Teknisk Isolatør: Mathias Urth Mortensen - Ikast - EUC Nordvestsjælland - Uldjysk Isolering

Anlægsstruktør: Claus Smedegaard Herping - Lemvig - Mercantec - Nørgaards Fliser

Sune Thesbjerg Olesen - Spjald - Mercantec - Spjald Entreprenørforretning A/S

Bygningsstruktør: Jeppe Mosegaard Johansen - Christiansfeld - AMU Vest - NCC Construction Danmark A/S

Brolægger: Dennis Breinholm Laursen - Bramming - Learnmark Horsens - LS Brolægning

Mathias Nørgård Jensen - Hobro - Learnmark Horsens - Skive Kommune Park og Vej

Tagdækker: Kasper Johannesen Nielsen - Aulum - Learnmark Horsens - Sørens Tagdækning ApS