De første maskinførere i Danmark

Der var pyntet med flag, og familierne til de nye maskinførere var inviteret med til den store dag, hvor 9 elever fra erhvervsskolen Byggetek i Viborg, i umiddelbar forlængelse af deres afsluttende eksamen fik papir på, at de har taget maskinføreruddannelsen – som de første i Danmark nogensinde.

Maskinføreruddannelsen på Ulfborg Kjærgaard Kursuscenter er den eneste af sin slags i Danmark. De første elever blev optaget i 2012 og har taget hele den teoretiske del af deres uddannelse på Ulfborg Kjærgaard Kursuscenter. Sideløbende har de været i praktik hos en række entreprenørvirksomheder over hele Danmark – fra Videbæk til Rønne. 

– Jeg har fået så meget baggrundsviden og en helt anden indsigt i ledelse, økonomi og effektivitet. Man bliver blandt andet udfordret igennem projektopgaver, man får en masse baggrundsviden og på Ulfborg Kjærgaard er der desuden masser af maskiner til rådighed, siger Christian Dedenroth Nielsen, som er er en af de 9 nyudlærte maskinførere.

Unik uddannelse er den første af sin slags i Danmark

Maskinføreruddannelsen er unik, da det er byggebranchens parter, der selv har taget initiativ til at sammensætte uddannelsesforløbet. Det sker som følge af branchens behov for kompetente maskinførere, der kan udføre komplekse gravearbejder og i erkendelse af, at entreprenørmaskiner bliver stadig større, dyrere og mere avancerede.

Da Dansk Byggeri og 3F i 2012 gik sammen om at udforme en maskinføreruddannelse, var formålet dels at øge sikkerheden, dels at give deltagerne et bevis, som er anerkendt på tværs af branchen.

De første maskinførere i Danmark er:

  • Christian Dedenroth Nielsen fra Brdr. Freiberg Entreprenørforretning A/S, Tønder
  • Dennis Bøhm Nedergaard Hodel fra Arkil A/S, Randers
  • Daniel Jensen Kjærgaard fra Ivan Jakobsen Entreprenørforretning A/S, Struer
  • Jonas Bech Hermansen fra Nr. Nebel Entreprenørforretning A/S, Nørre Nebel
  • Søren Kristian Dolby Hvid fra VAM A/S, Auning
  • Mathias Vejrum Petersen fra Gunnar Nielsen A/S, Års
  • Per Frank Pedersen fra Entreprenørfirmaet Østergaard A/S, Vejle
  • Peter Schultz fra Entreprenørfirmaet Østergaard A/S, Vejle
  • Kenneth Vardal Larsen fra PL Entreprise A/S, Rønne

De næste hold på maskinføreruddannelsen er gået i gang, og nyt hold er også planlagt til at begynde med opstart i uge 42, hvor der plads til 16 elever. Der har været stor interesse for maskinføreruddannelsen og 6 elever har på nuværende tidspunkt tilmeldt sig det nye hold - de har alle en aftale med en virksomhed i forvejen.  

Hvis du ønsker yderligere oplysninger om maskinføreruddannelsen, kan du tage kontakt til:

Henning Grøn Thorsen

Uddannelsesleder på Ulfborg Kjærgaard Kursuscenter

Telefon: 8950 3620 / 2172 7215

E-mail hegt@mercantec.dk