Dansk deltagelse i Euroskills 2014

Gulvlægger- og anlægsstruktørelever med til EM i Skills for første gang

Når Euroskills for 4. gang løber af stablen den 2. – 4. oktober, bliver det for første gang med deltagelse af den danske anlægsstruktøruddannelse og gulv­lægger­ud­dan­nelse.

Deltagerne, der består af anlægsstruktøreleverne Sune Thesbjerg Olesen, Spjald Entreprenørforretning A/S og Claus Smedegaard Herping, Nørgaards Fliser og gulvlæggereleven Kim Søndergaard Petersen, Garant Hemmet v/M.C. Tæpper og Gardiner A/S, blev fundet ved dette års DM i Skills i Aalborg, og kommer alle fra Erhvervsskolen Mercantec.

Til Euroskills, der i år afholdes i den franske by Lille, skal de danske deltagere, sammen med landbrugsmekanikerelev Filip Sondergaard Nielsen, deltage i et europamesterskab, der i år kan præsentere 42 forskellige fag fordelt på 26 nationaliteter med omkring 450 deltagere. Arrangørerne bag arrangementet forventer, at der over konkurrencens 3 dage kommer mere end 120.000 besøgende.

John Hvass, uddannelseskonsulent for anlægsstuktøruddannelsen i Byggeriets Uddannelser, ser frem til Euroskills og har høje forventninger til deltagerne.

”Jeg er overbevist om, at vi har gode muligheder for at komme hjem med nogle flotte placeringer. De danske elever er i høj grad vant til at arbejde praktisk og bredt. Eleverne har i kraft af den teoretiske erfaring fra skolen kombineret med den praktiske dagligdag ude i virksomhederne et godt fundament at arbejde ud fra, når konkurrencerne går i gang.”

Tidligere har konkurrencen om at blive Europas bedste elev/ unge håndværker været afholdt i hhv. Rotterdam, Lissabon og Spa, og i år er byen Lille i Frankrig således vært for første gang.

Læs mere om Euroskills på den officielle Euroskills-hjemmeside og følg løbende forberedelserne til konkurrencerne på Mercantecs facebookside.