Anlægsstruktører fra Midtjylland favoritter til EM-guld i Frankrig

EuroSkills:  To unge danske anlægsstruktører Claus Smedegaard Herping og Sune Thesbjerg Olesen, der kommer fra henholdsvis Lemvig og Spjald, ligger helt i front til at vinde guld til EuroSkills, Europamesterskaberne for erhvervsuddannede, der i disse dage bliver afholdt den nordfranske by Lille.

– Lige nu står det mellem Danmark og Tyskland i kampen om guldmedaljen indenfor anlægsstruktørfaget. Pointmæssigt ligger de to hold lige, så det bliver afgjort på tiden, hvem der vinder, udtaler Torsten Lindum Poulsen, som er Danmarks tekniske delegerede i EuroSkills-sammenhæng, og derfor følger konkurrencerne på meget tæt hold.

Det er første gang Danmark er med til EuroSkills, og overordnet klarer Danmark sig rigtig godt. Ud over de to anlægsstruktører, er Danmark repræsenteret af gulvlæggeren Kim Søndergaard Petersen fra Nørre Nebel. Alle tre deltagere er uddannet fra Mercantec i Viborg og landbrugsmaskinmekanikeren Filip Søndergaard Nielsen, der kommer fra Ølgod og er uddannet fra Erhvervsskolerne Aars.

Kim har lige klaret sig fint igennem den frygtede, men betydningsfulde, parketgulvopgave og har nu kun sine yndlingsdiscipliner tilbage og Filip går til opgaverne med at reparere de store landbrugsmaskiner, med stort gå-på-mod.

- I det hele taget går det over alt forventning, særligt når man tænker på, at det er første gang vi er med, siger Torsten Lindum Poulsen.

Lørdag er sidste konkurrencedag, men de endelige resultater bliver først afsløret søndag, ved en stor afslutningsceremoni.

Det er fjerde gang EuroSkills bliver afholdt og konkurrencerne løber over 3 dage. I alt 450 erhvervsskoleelever og unge håndværkere fra 26 lande, dyster i 42 forskellige fag. Mesterskaberne forventes besøgt af mere end 120.000 publikummer.