Stor succes med nedriverforløb for ledige

Learnmark Horsens har i samarbejde med 14 virksomheder etableret et uddannelsesforløb for ledige med henblik på beskæftigelse i nedriverbranchen.

Holdet startede i december, og her 11 uger senere kan uddannelsesleder fra Learnmark Horsens, Peter Hjortdal Andersen, konstatere, at initiativet er en succes.

Ud af de 22 ledige, der påbegyndte forløbet, er 18 nu i sidste virksomhedspraktikperiode - spredt rundt i hele landet. For selvom alle deltagerne er bosat i Jylland, er der flere, der er i praktik på Fyn og Sjælland, hvilket Peter Hjortdal Andersen ser som udtryk for høj motivation og et ønske om at arbejde i branchen, på trods af at det er langt fra eget hjem.

Når deltagerne i uge 12 og 13 afslutter deres sidste skoleforløb, har de gennemført fem ud af de ti skoleperioder, som Amu-kontraktuddannelsen til nedriver er udgjort af. Håbet er, at praktikvirksomhederne skriver kontrakt med eleverne, så de kan få de resterende fem skoleperioder med og herved færdiggøre hele nedriveruddannelsen. Og der er meget, der tyder på, at det bliver resultatet af uddannelsesforløbet for flere af deltagerne.

Peter Hjortdal Andersen fortæller, hvordan der har været meget positive tilbagemeldinger fra praktikfirmaerne, og et forsigtigt gæt fra hans side lyder på, at halvdelen, måske flere, får en kontrakt med virksomheden.
Og virksomhederne har da også opfordret Learnmark Horsens til at oprette et nyt hold nedrivere til efteråret.

Deltagerne får gennem uddannelsesforløbet mulighed for at prøve kræfter med en branche, der for nogle er ny, og virksomhederne får praktikelever ind, der gennem skoleforløbene har fået forkundskab og en erfaring med området, som de værdsætter. Det er en rigtig god indgang for de ledige, forklarer Peter Hjortdal Andersen.

Learmark Horsens har oprettet et lignede hold for kloakrørlæggere, hvor der nu er oprettet 26 praktikpladser efter samme princip.

Har du spørgsmål til uddannelsesforløbet for nedrivere eller kloakrørlæggere, kan du kontakte Peter Hjortdal Andersen, pha@learnmark.dk / 42127306