Projekt med Bygge- og Anlægsbranchens Udviklingsfond indstillet til Procesprisen 2013.

Projektet ´Tillidsbaseret Lean’ er et pilotprojekt, der med støtte fra Bygge- og Anlægsbranchens Udviklingsfond er afviklet i perioden november 2012 – august 2013.

Lean handler helt overordnet om at skabe mere værdi med færre ressourcer. Lean metoden skal sikre, at man gør det rigtige på den rigtige måde, samtidig med at man til stadighed forbedrer indsatsen.

I projektet deltog NCC Råhus Øst, konsulentvirksomheden ”LivingLean” samt udviklingsfonden i form af en følgegruppe bestående af repræsentanter fra 3F, Dansk Byggeri og Byggeriets Uddannelser. Herudover har AMU-Nordjylland fungeret som tæt samarbejdspartner.

Ambitionen i projektet var at styrke konkurrenceevnen og fastholde arbejdspladser, øge effektiviteten, hæve kvaliteten samt at forbedre trivslen, hvilket lykkedes med stor succes.

Ved hjælp af Tillidsbaseret Lean blev byggetiden på de to byggepladser – Havvigen og Rå Silo – reduceret mellem 25 – 40 %, spild blev reduceret fra 50 % til 10 %, lønindtjeningen blandt de timelønnede blev forbedret med op til 3 gange over den almindelige lønudvikling på pladserne og trivslen steg fra 4,0 til 4,4 på en skala med 5 som det højeste. I forlængelse af projektet blev der også udarbejdet en værktøjskasse, der skal bidrage til forankring samt opstart af konceptet på nye byggepladser.

Et af de konkrete indsatsområder projektet har arbejdet med, er bedre arbejds- og samarbejdsprocesser samt kompetenceudvikling. Og her har AMU-systemet vist sig at være særdeles brugbart.

Rapporten slår blandt andet fast, at ”Det kan betale at uddanne sig. Denne erkendelse blev tydelig undervejs i takt med at de timelønnede erhvervede de formelle kompetencer via AMU-kurserne (…) Set i et overordnet perspektiv udgør viljen og mulighederne for at uddanne sig et af de stærkeste midler til at nå de langsigtede mål – også de forretningsmæssige.”

Lone Thrane fra Byggeriets Uddannelser bakker op om betydningen af efteruddannelse og medarbejderinvolvering: ”Ved at efteruddanne medarbejdere igennem AMU, og ved at gøre det så fleksibelt som vi har oplevet i dette projekt, kan man medvirke til forandringer i arbejdsprocesserne, der kan skabe fantastiske resultater.”

Resultaterne fra projektet har været så overbevisende, at NCC Råhus har valgt at implementere Tillidsbaseret Lean i resten af enheden samt starte konceptet op i andre enheder.

Læs projektet her