Nordiske Mesterskaber

Der var tæt løb mellem flisemurerne og en overbevisende sejr til den danske murer ved murerfagets Nordiske Mesterskaber.

Den intensive træning op til WorldSkills i Leipzig er i fuld gang.

Som optakt til Verdensmesterskaberne afholdt murerfaget Nordiske Mesterskaber på EUC Nord i Hjørring d.15. - 19. april.

På trods af, at det kun var de finske VM-deltagere, der havde mulighed for at dyste mod de to danske deltagere, var der spænding hele konkurrencen igennem - særligt for flisemurernes vedkommende.

Den danske flisemurer Søren Hvidberg Henriksen fra EUC Nord var tæt fulgt af den finske deltager hele konkurrencen igennem. Kun ét point skilte de to deltagere, da det endelige resultat blev gjort op, hvor det blev Søren Hvidberg Henriksen, der i sidste ende løb med sejren.

En anderledes overbevisende sejr løb den danske murerdeltager Mathias Nielsen med. Mathias har trænet intensivt, siden han blev Danmarksmester, og har ud over de Nordiske Mesterskaber også dystet i den engelske VM-udtagelseskonkurrence, hvor han blev nummer to.

Både Søren Hvidberg Hansen og Mathias Nielsen har nu tre ugers træning tilbage, inden det går løs til VM i Leipzig d. 4. - 7. juli 2013, som de begge glæder sig meget til.

3F og murersektionen Dansk Byggeri sponsorer de to deltagere - herudover sponsorerer Egernsund Tegl og Weber Mathias Nielsen ved VM og Fliseringen, ALFIX og Wedi sponsorerer Søren Hvidberg Henriksen ved VM.