Murer- og flisemurerelever klar til DM

Efter en uges intensiv træningslejr er murer- og flisemurereleverne for alvor klar til DM i Skills i Aarhus d. 24. - 26. januar. Den forløbne uge har 6 af de 7 murerelever og de 6 flisemurerelever boet og trænet sammen på EUC Nord i Hjørring, hvor deres landstrænere, Finn Pedersen og Lars Skibdahl, har forberedt dem fagligt og mentalt på DM.

Opgaven, der i år er tegnet af arkitektstuderende, blev udleveret i december. Eleverne har således haft mulighed for at træne hjemme på skolerne, men ugen på EUC Nord giver mulighed for den sidste afpudsning.

Erik Fog Larsen, uddannelseskonsulent i Byggeriets Uddannelser, følger deltagerne tæt, og han glæder sig.

"Alle deltagerne er yderst motiverede og opsat på at yde deres bedste. De to landstrænere har i den forløbne uge kunne fortælle deltagerne, hvad der forventes af dem, og hvor meget der skal ydes for at blive Danmarks bedste inden for murer- og flisemurerfaget."

Men træningslejren er mere end faglig og mental træning. Deltagerne får også mulighed for at knytte venskaber på tværs af regionerne, og erfaringer viser, at det sociale aspekt ved træningslejren og ved selve DM har stor betydning.

Alle deltagerne går dog målrettet efter at kunne kalde sig Danmarksmester inden for deres fag, og i år kan de to bedste kvalificere sig til VM i Leipzig til sommer. D. 5.-6. februar 2013 mødes de to bedst placerede igen til en udtagelseskonkurrence på Københavns Hovedbanegård, hvor det endeligt bliver afgjort hvem, der skal af sted.

I år har murerne også en britisk deltager med fra Manchester - det giver både briterne og de danske deltagere mulighed for at sammenligne niveauet til det kommende VM. Ved sidste VM kom den danske murer hjem med en guldmedalje, og forventninger er ikke lavere i år.

Murereleverne er sponsoreret af Egernsund og Weber. Flisemurereleverne er sponsoreret af Alfix, Wedi og Fliseringen.