Maskinføreruddannelsen skal evalueres

Et evalueringsforløb af den nyeste AMU-kontraktuddannelse, Maskinføreruddannelsen, er påbegyndt.

Det er Efteruddannelsesudvalget BAI, der har fået midler fra Ministeriet for Børn og Undervisning til at foretage en evaluering af kontraktuddannelsen.

Evalueringsforløbet vil se nærmere på uddannelsesmål og -opbygning, og både elever, skoler og virksomheder vil komme ind over.

Herudover vil der blive set nærmere på muligheden for at kontrakteleverne kan søge om merit samt muligheden for at få foretaget en individuel kompetencevurdering.

Evalueringsprocessen vil løbe over det næste halve år, og vil blandt andet indeholde spørgeundersøgelser, og to evalueringsseminarer. Evalueringen vil afslutningsvist blive fremlagt i en samlet rapport.

Det er vigtigt, at vi løbende kvalitetssikre og opdaterer vores uddannelser. Dette gælder veletablerede men i høj grad også nye uddannelser, som maskinføreruddannelsen fortæller uddannelseskonsulent i Byggeriets Uddannelser Jan Juel Nielsen, og fortsætter, vi skal sikre, at uddannelsernes branchebeviser er tidssvarende og udtryk for effektivitet og kvalitet, og derfor er løbende evalueringer i samarbejde med skoler, virksomheder og elever af afgørende betydning.

Læs også den tidligere nyhed om maskinføreruddannelsens første holds forventninger til uddannelsen her.