Fokus på tværfaglig renovering ved Skills 2014

Grundejernes Investeringsfond (GI) og Byggeriets Uddannelser sætter fokus på renovering ved DM i Skills i Aalborg 2014.

GI og Byggeriets Uddannelser ønsker at øge elevers og erhvervsskolers interesse for den eksisterende bygningsmasse og de muligheder, der ligger heri for energirigtig renovering. Ved DM i Aalborg vil det således være muligt at se en opvisning i renovering, hvor tømrer-, murer- og struktørelever fra hhv. Learnmark Horsens og EUC Nord vil løse en renoveringsopgave, som skolerne selv har udviklet.

I udviklingen af opgaverne har kravet været, at der skal sættes særligt fokus på nødvendigheden af tværfaglighed inden for energirigtig renovering.

På EUC Nord har man allerede nu integreret samarbejdsaspektet af projektet i opgaveudformningen, idet elever og faglærer fagene imellem arbejder sammen om at give et fælles bud på en DM-opvisningsopgave.

”Det er netop samarbejde og tværfaglighed, vi meget gerne vil fremme med renoveringsprojektet,” fortæller uddannelseskonsulent i Byggeriets Uddannelser, Jan Juel Nielsen. ”Inden for renovering ved vi, at der er behov for at sætte fokus på det fælles ansvar for byggeprocessen og samarbejdet mellem faggrupperne, for at renovering kan blive en succes. I opgaverne har skolerne også blik for, at under alt byggeri, og især under renovering, kan der opstå uforudsete situationer, der kræver samarbejde og indsigt.”

Renoveringsinitiativet ved Skills er tænkt som startskuddet til en videre konkurrence, der senere også skal omfatte flere bygge- og anlægsskoler, der hver skal komme med deres bud på en renoveringsopgave, der så skal opvises ved Skills 2015.

 Se GI's film om renovering ved DM i Skills her.