DM i Skills-succesen kan mærkes i pressen og på erhversskolerne

Selv efter konkurrencernes afslutning fortsætter de flotte resultater at følge DM i Skills.

Ikke blot har pressedækningen af DM i Skills i år været rekordhøj, også på tilstrømningen til erhvervsuddannelserne kan den store indsats, deltagerne og arrangørerne af DM i Skills har lagt, mærkes.

SkillsDenmark har netop fået en oversigt over den massive pressedækning, der har været af årets DM i Skills i perioden 1. januar til 28. januar. Analysen viser en stigning på over 100 procent fra 2012 til 2013 i forhold til det antal læsere/seere/lyttere, der er nået via trykte og webbaserede artikler, tv-indslag og radioindslag. I 2012 nåede mediedækningen i brutto, hvad der svarer til 23,4 millioner læsere/seere og lyttere, og i 2013 er tallet steget til 46,978 millioner, hvilket svarer til en estimeret værdi i annoncekroner på 7,08 millioner kroner.

Hvad angår landdækkende medieomtale har det været to indslag i P3 Nyhederne, et indslag i Radioavisen, Deadline på DR2, et længere interview i TV2 News, artikler i Politiken, MetroXpress og Ekstra Bladet og en række artikler i landsdækkende fagmedier som fx Fagbladet 3F, Licitationen og HK Privat. Endnu bredere dækning har der været i de lokale og regionale medier, hvor flere har valgt at følge de lokale deltagere.

DM i Skills har vokseværk, og den store succes kan også mærkes på erhvervsskolerne - således kan Aarhus Tech nu erfare, at de har haft en stigning af tilmeldinger til erhvervsuddannelserne på 13 procent, efter Aarhus var vært for DM i januar.

Projektleder i SkillsDenmark Ulla Groth er meget glad for både mediedækningen og ikke mindst det stigende tilmeldingstal:

Det er jo det, vi arbejder for. Vores mål med DM i Skills var fra starten og er stadig at vende tilmeldingstallet til erhvervsuddannelserne. Hvis tilmeldningstallet til erhvervsskolerne ikke er opadgående, vil vi om 10 år mangle 55.000 faglærte. Med DM i Skills ønsker vi at vise, at erhvervsuddannelserne er en fantastisk mulighed for de unge."