Den nye murerbog er på gaden - og på nettet

Murerbogen, der er murerfagets grundbog, udkommer i dag i en ny udgave med betydelige form- og indholdsmæssige ændringer.

For første gang bliver den fysiske udgave ledsaget af en digital, interaktiv version, en såkaldt iBog. IBogen, der tilgås via internettet, gør det muligt for læseren at interagere med teksten.

IBogens og den trykte bogs opbygning er ens, men iBogen har i kraft af sin digitale form også indlejret en række interaktive muligheder. Løbende gennem bogen kan der eksempelvis klikkes på særlige ikoner eller markeringer, hvorved demonstrationsvideoer og ordforklaringer fremkommer.

IBogen kan herudover med fordel kombineres med det 'sociale software' Diigo, der er en form for noteværktøj. Herved kan eleven lave overstregninger i den digitale bog, sætte post-it lapper og tilgå et bibliotek, hvor der er mulighed for notedeling med de andre elever.

Ved at kombinere den traditionelle bogform med internettets muligheder kan bogen med fordel bruges aktivt i undervisningen og af eleven selv. IBogen er dynamisk og vil løbende blive udvidet med nye opgaver, der vil udfordre elevens selvstændighed, samarbejdsevner og refleksion.

Det er ikke kun den fysiske form, der er blevet videreudviklet. I den nye lærebog tager forklaringer og eksempler udgangspunkt i elevens hverdag. Bogens tekster er blevet skrevet i samarbejde med læsevejledere, hvorved teksten er blevet mere tilgængelig, uden at der dog er gået på kompromis med fagsproget.

Bogen udkommer i dag, d. 18. marts, og kan købes i både traditionel papirudgave og som iBog hos Erhvervsskolernes Forlag, www.ef.dk.