Dag 1: Mathias: En svedig, presset og god dag

Det er en opkogt Mathias Nielsen, der slutter førstedagen ved WorldSkills i Leipzig. Den talentfulde murer fra Holstebro har sjældent haft det så varmt, som han har haft det i dag.

- Fire ud af seks timer har sveden dryppet af mig. Det er ikke, fordi jeg har været nervøs. Jeg har været presset. Der er så mange mål og ting, man skal kontrollere hele tiden, og jeg gør mit ypperste - alt det bedste jeg har lært, og så kommer der sved på panden, fortæller Mathias Nielsen.

Han står og taler ved hegnet ind til konkurrenceområdet. Bag ham står dagens resultat: En flot muret bue med kileskårede sten og fem betonblokke i muren under. Man kunne fristes til at tro, at den svedige dag har været en dårlig dag for Mathias Nielsen. Det har det på ingen måde. Tværtimod.

- Det har været hårdt, men jeg synes, at det er gået utroligt godt. Det er noget mere presset her, end det er ved DM i Skills, men jeg kan godt lide at være presset. Det bliver man bare bedre af.

30 procent af murerfagets opgaver har været ukendte indtil nu. Mathias Nielsen er godt tilfreds med den opgave, der nu er blevet afsløret.

- Den kræver en masse tegnearbejde, og det kan jeg godt lide, fortæller han.
Dagens opgave med den buede mur ville Mathias Nielsen egentlig gerne have haft sorteret fra, men tilføjer den positive jyde, det var ok, at den var med.

Nu er det tid til oprydning, inden han skal spise aftensmad med resten af det danske WorldSkills-hold i et kæmpestort telt, hvor alle landenes deltagere bliver bespist. Og mon ikke det så står på bad og dyner.

© SkillsDenmark