AER-konferencer skaber dialog mellem boligselskaber og erhvervsskoler

I januar afholdt Byggeriets Uddannelser fire regionale AER-konferencer. På konferencerne deltog BL (Danmarks Almene Boliger), repræsentanter fra 3F og Dansk Byggeri samt erhvervsskoler og de lokale uddannelsesudvalg.

Konferencerne, der havde praktikpladsfremmende initiativer og erfaringsudveksling som tema, har vist sig at være en stor succes.
Rikke Lønne, projektkonsulent for partnerskaber i BL, kan fortælle, hvordan der både under og efter konferencerne er blevet skabt en dialog mellem boligselskaberne og erhvervsskolerne, som både nu og på sigt vil være afgørende i skabelsen af praktikpladser i forbindelse med de kommende renoveringsprojekter.

Der er et udbredt ønske fra boligselskaberne, der står over for renoveringsprojekter for milliarder, om at bidrage til skabelsen af praktikpladser - men de har brug for kontakten til de lokale erhvervsskoler, og her har AER-konferencerne været en rigtig god indgang til netværk og dialog. Helt konkret har det også været givende for os (BL. red.) at få muligheden for en nuanceret diskussion og feedback med repræsentanter fra 3F og Dansk Byggeri.

Også skolerne fik udbytte af AER-konferencerne. Uddannelses- og erhvervsvejleder på Syddansk Erhvervsskole Mogens Andersen fortæller, at han altid har været glad for at deltage i AER-konferencerne, da det er en rigtig god mulighed for at høre, hvad der sker på de andre erhvervsskoler og ude i fagene.
Og også denne gang fik han noget ud af konferencen. Det handler om at skabe netværk, og vi ved godt, at vi skal ud til de lokale entreprenører. Jeg fik navne på flere potentielle praktikpladsudbydere med hjem fra konferencen, som jeg har haft kontakt med siden.

Uddannelseskonsulent i Byggeriets Uddannelser Tue Eskildsen, der stod for at arrangere konferencerne, er glad for de positive tilbagemeldinger.
Vores mål med konferencerne var i første omgang at etablere en kontakt mellem boligselskaberne og erhvervsskolerne, hvilket jeg kan forstå er lykkedes rigtig godt. På længere sigt er ønsket, at hver gang der er en udbudsrunde fra eksempelvis boligselskaberne, så er erhvervsskolerne og de potentielle praktikpladser naturligt tænkt ind i projektet.