Udviklingsprojekt vil bane vejen for flere faglærte

Udviklingsprojekt vil bane vejen for flere faglærte gennem individuel kompetencevurdering og nye AMU-strukturer.

Projektet 'Flere faglærte via IKV og AMU i bygge-anlæg og land- og skovbrug' er et samarbejde mellem Efteruddannelsesudvalget for bygge/anlæg og industri (BAI) og Mejeri- og Jordbrugets Efteruddannelsesudvalg (MJE).
Projektet er finansieret af Den tværgående udviklingspulje.

Formålet med projektet er at udarbejde nye strukturerede AMU-forløb, der enten kan være opbygget som fremadskridende moduler eller som uddannelsesstrukturer, der understøtter særlige kompetenceområder.
Gennem en individuel kompetencevurdering (IKV) kan den ufaglærte få en formel anerkendelse af sine reelle kompetencer i form af AMU-beviser.
Det er denne IKV, der søges videreudviklet, så vurderingen foretages i forhold til de samlede kompetence- og jobprofiler.

For BAI's vedkommende er der etableret et samarbejde mellem de faglige udvalg samt Mercantec, Herningsholm og Learnmark Horsens, der sammen vil udarbejde relevante kompetenceprofiler til bygningsstruktør-, anlægsstruktør-, tømrer-, murer- og tagdækkeruddannelsen. Kompetenceprofilerne skal samtidig være meritgivende inden for udvalgte erhvervsuddannelser.

Projektet udvikler og afprøver således mulighederne inden for den individuelle kompetencevurdering, AMU-strukturen samt åbner for en ny vej fra AMU-kursus til erhvervsuddannelse.

Den første workshop blev afholdt i oktober måned, og projektet forventes afsluttet i 2014.