Nicolai vinder også verdensmesterskabet

God medaljehøst for unge danske håndværkere ved WorldSkills

Håndværkerlandsholdet rejser i dag hjem fra WorldSkills i London med to guldmedaljer og en sølv. Det danske resultat er historisk flot og viser, at de danske erhvervsuddannelser er blandt verdens bedste.

Nicolai Munksgaard Asmussen kan nu kalde sig verdens bedste murer, efter at han søndag aften sikrede sig guld ved WorldSkills i London. Den unge håndværker fra Holstebro blev samtidig kåret til udmærkelsen Best of Nation blandt de danske deltagere. Også bygningsmaler Jesper Guld Nielsen fra Hurup opnåede en flot guldmedalje inden for sit fag, mens karrosseritekniker Nikolaj Vinther Buur-Mouridsen kan rejse hjem til Kibæk med en velfortjent sølvmedalje.

WorldSkills er VM for unge håndværkere og finder sted hvert andet år. Det er det største mesterskab inden for faglige færdigheder i verden og med knap 1.000 deltagere fra 51 lande og 46 forskellige fag - og 200.000 besøgende - var WorldSkills London den største WorldSkills-konkurrence i nyere tid.

Danmarks historisk flotte resultater viser, at vi har erhvervsuddannelser, der er blandt verdens bedste.

- De danske deltagere har klaret sig helt exceptionelt flot, og de er rollemodeller for andre unge og med til at vise, at de danske erhvervsuddannelser i den grad har noget at tilbyde - også til de elever der gerne vil have nogle ekstra udfordringer, siger Jesper Juul Sørensen, formand for SkillsDenmark.

Murer Nicolai Munksgaard Asmussen - der siden starten på sin uddannelse har haft det som mål at vinde guld ved WorldSkills - udtalte efter sejren:

- Det er kæmpestort. Jeg er helt oppe at køre, det er som om, jeg hopper indeni.