Maskinførerelever er glade for ny kontraktuddannelse

Dansk Byggeri og 3F gik i sommer sammen med entreprenørbranchen og etablerede maskin­fø­rer­ud­dan­nel­sen.

15 maskinførerelever fra 10 forskellige firmaer har nu sat sig på skolebænken på Byggeteks kursuscenter Ulfborg Kjærgaard, hvor de i løbet af de næste to år skal gennemføre den nye kontraktuddannelse.

Gennem uddannelsen vil maskinførereleverne blandt andet arbejde med pasning og vedligeholdelse af maskiner, sikkerhed, graveteknik og økonomikørsel, men også undervisning i 3D-maskintegning, arbejdsmiljø, kommunikation og konflikthåndtering indgår i uddannelsen.

"Uddannelsen vil give eleverne en bred viden om branchen" fortæller faglærer på Mercantec, Jochi Bahat, der har været en af hovedkræfterne bag etableringen af uddannelsen. "Målet er, at give eleverne en øget bevidsthed om ansvar, kvalitet og effektivitet."

Også maskinførereleverne ser potentiale i uddannelsen, og de ser frem til at blive bedre rustet til arbejdet på byggepladserne.

Christian fra Freiberg A/S, der har arbejdet med gravemaskiner i seks år, glæder sig over uddannelsen, og ser særligt frem til kurserne i maskindigitalstyring, som han mener, er fremtiden i branchen.

Daniel fra Ivan Jacobsen A/S er ny i branchen og ser således uddannelsen som en oplagt mulighed for at få en indføring heri. Han ser frem til at blive en god maskinfører med en bred viden og forståelse for maskinførerarbejdet.

Maskinføreruddannelsen er således kommet godt fra start. Håbet er, at maskinføreruddannelsen fortsat vil tiltrække unge mennesker, der over to år kan opnå en fleksibel kontraktuddannelse, der er anerkendt og kan bruges i hele branchen.