Byggeriets Uddannelsers fælles konference for de lokale uddannelsesudvalg (LUU) – med links til oplæg

D. 8. oktober var over 100 deltagere fra de Lokale Uddannelses Udvalg mødt op til fælles LUU konference på Syddansk Erhvervsskole, Odense.

Programmet var sat sammen af oplæg, hvor særligt skolepraktikken var det gennemgående emne.

Indledningsvist bød Michael Lund Kristensen, næstformand i bestyrelsen for Byggeriets Uddannelser, velkommen. Han blev efterfulgt af Torsten Lindum Poulsen fra Byggeriets Uddannelser, der med udgangspunkt i Byggeriets Uddannelsers hjemmeside talte om de faglige - og lokale udvalgs funktioner samt informerede om nyheder og kommende tiltag.

Freddy Hansen, formand for BAR Bygge og Anlæg, holdt et oplæg, der vægtede de unges sikkerhed og arbejdsmiljø, og fagkonsulent Per Zeidler fra Ministeriet for Børn og Undervisning gav en indføring i rammerne for skolepraktikken.

Karin Parbst, projektudvikler omkring skolepraktikcenter på EUC Sjælland, præsenterede et forsøg med partnerskabsaftaler og klyngedannelse som led i forsøg med kvalitetsudvikling af skolepraktikken. I forlængelse heraf fortalte Erik Ploug Sørensen, uddannelsesleder fra Syddansk Erhvervsskole, om skolens forsøg med at højne kvaliteten i deres skolepraktik.

Herefter gik deltagerne ud i deres fag, hvor uddannelseskonsulenter fra Byggeriets Uddannelser var tovholdere for hhv. Det Faglige Fællesudvalg for Murer-, Stenhugger- og Stukkatørfaget, Det Faglige Udvalg for Træfagenes Byggeuddannelse og Det Faglige Fællesudvalg for Struktør-, Brolægger- og Tagdækkeruddannelsen.

Afslutningsvis kom Steen Boesen, 3F, med en præsentation af de aktuelle anbefalinger fra Erhvervsuddannelsesudvalget omkring praktikpladsunderstøttende initiativer og bedre uddannelsesgaranti.

Foredragsholdernes præsentationer samt link kan læses her: (flere følger)

Oplæg af Torsten Lindum Poulsen

Oplæg af Per Zeidler

Oplæg af Karin Parbst med udgangspunkt i skolepraktik.dk

Oplæg af Erik Ploug Sørensen med udgangspunkt i skolepraktik.dk

 

Læs mere om Erhvervsuddannelsesudvalgets anbefalinger her:

 

Praktikcentre skal sikre flere unge en uddannelse

Rapport fra Erhvervsuddannelsesudvalget