AMU aktivitetsstatistik for første kvartal 2012

AMU-statistikken til og med 1. kvartal 2012 er nu klar og ligger på hjemmesiden.

AMU-aktiviteten i 1. kvartal 2012 er kun steget inden for 3 efteruddannelsesudvalg i forhold til 1. kvartal 2011. Det er Bygge og anlæg (BAI), Det Pædagogiske område -Social og sundhed og Tværgående kurser & flygtninge -/indvandrere.

Aktiviteten for BAI i 1. kvartal ligger på halvdelen af aktiviteten i hele 2011, målt i antal kursister. Det skal hertil nævnes, at aktiviteten for BAI traditionelt ligger i årets 1. og 4. kvartal. Det kan dog ses, af udtrækket vedr. elevuger, at BAI´s kursister fortrinsvis søger de korte kurser. (Tabel 3)

De kompetenceområder, hvor BAI har haft størst fremgang er inden for Industriel fremstilling af betonvarer/-elementer, Isolering af tekniske anlæg, Bygge- og anlægsarbejder i tungere materialer samt Bygge- og anlægsarbejder i lettere materialer (Tabel 5).

Blandt kursusdeltagerne i 1. kvartal har 83  % været i beskæftigelse, 7 % er ledige og 8 % er udenfor arbejdsstyrken. 58 % af kursisterne inden for området er faglærte, mens 33 % er ufaglærte.

Der er sædvanen tro stor aktivitet på uddannelser, der giver certifikat, eller som indgår i kloakmesteruddannelsen. På TOP 50 (Tabel 11) finder vi dog også kurser i Faldsikring og Evakuering samt i Energioptimering, Dampspærre, Bygningsreglement, samt kurser, der fokuserer på håndtering af skimmelvækst.