Podcasts

Podcasts

Restaurering med Mads Okking

I denne podcast-episode tager jeg en spændende snak om sammenhængen mellem restaurering og en bæredygtig byggeproces med Mads Okking, som er murer, stenhugger og formand for foreningen for Bevaringshåndværkere.


 

 

Bindingsværk med Mads Okking

I denne podcast-episode tager jeg en spændende snak om bindingsværk og tværfaglighed med Mads Okking, som er murer, stenhugger og formand for foreningen for Bevaringshåndværkere.

Det er en god idé at høre forrige podcast-episode for at få lidt viden om hvem Mads Okking er og lidt om hans erfaring med restaurering.


 

 

Hvem har lavet terrazzogulvet?

De blev ikke ret gamle...

"Så når jeg er på Glyptoteket, går jeg altid med næsen ned mod gulvet..."

 

I denne episode har jeg først taget fat i Carl Åge Passarge, som jeg hørte om gennem en af mine veninder fra hendes kolonihave på Amager. Han er barnebarn af bedsteforældre fra terrazzomiljøet. Da jeg altid selv har været interesseret i terrazzo, har jeg tit, når jeg har arbejdet som murer, (hvor vi bare rev terrazzogulvene op og lagde klinker i stedet) gået og tænkt over hvordan deres arbejdsforhold var dengang og hvordan de kom op til Danmark.

Senere har jeg selv arbejdet lidt med terrazzo og lavet kurser i det inden for AMU-systemet. Carl Åge ved en del om hans bedsteforældres liv og omtaler et af de første og største italienske firmaer Oderico og beslutter jeg for at kontakte Lina Oderico, som er fjerde generation Oderico og som har sit eget mosaik- og terrazzofirma. Lina vil gerne være med til at fortælle om familien Odoricos vej til Danmark.

Interview med Carl Åge er optaget i Coronatiden over telefonen.

Heldigvis er Corona ved at være på nedadgående, så jeg besøger Lina i hendes smukke værksted fyld med fliser, mosaikker og spændende bøger og tegninger.


 

Under ombygning- et helt specielt håndværkertræf

"Det er særligt, fordi det er uvant, men samtidig føles det også meget hjemligt"- murer på træffet

Jeg faldt ved et tilfælde over en indbydelse på Facebook: Velkommen til et deltagerdrevet håndværkertræf for kvinder, transpersoner og ikke-binære i håndværksfagene!

Interessant, tænkte jeg, men det hele så også lidt fremmed ud. Jeg vendte dog tilbage til teksten og tænkte, det lyder da egentligt ret spændende og aftalte derefter med min gamle bygningssnedkerveninde Karin Pryn, at tage afsted sammen som håndværkerudgaven af Thelma og Louise :-)

Der er lidt støj på linien, det håber jeg, at I kan holde ud. God tur og husk at kigge efter efteruddannelse specielt i uge 5 og 6.

 

 

En murer drager til Grønland

"Nu er der rensdyrjagt, så er der ikke nogle på job"

I et opslag på Facebook, hvor Emil Olsen skildrer sin tidligere rejse til Grønland og sit kommende arbejdseventyr, er det svært at undgå at få lyst til at høre mere. Derfor skriver jeg til Emil, og efter et par måneder i det smukke land, snakker vi sammen en fredag aften, om hvordan livet udfolder sig for en dansk murer i Grønland.

 

 

Mesterlige råd til opstart af eget firma

Murermester Søs Haynes deler ud af sin erfaring med selv at starte virksomhed op. Hun driver i dag et murerfirma med 6-10 ansatte. Firmaet startede hun op i 2005.

Hun fortæller bl.a. om hvordan hun er kommet igennem både finanskrise og Coranakrise, og at hun godt kunne have brugt et kursus i at opstarte forretning i sin tid. Dengang var der ikke noget kursus, men det er der heldigvis i dag. 

Kurset hedder :

Iværksætteri - Ny forretningsidè og kan findes på dette link:

https://amukurs.dk/FreeTextSearchList/?Search=Iv%c3%a6rks%c3%a6tteri%20-%20ny%20forretningside%20(48763)

Kurset kører mange steder, men kører helt målrettet byggeriet d.11.2. 2021 og 12.2. 2021.

Kurset kører i Hillerød på UNord.

For at finde andre kurser, kan du gå ind på amukurs.dk

Ved spørgsmål ring til Pia på 35878744