Proceshåndværkeren

Proceshåndværkeruddannelsen er et pilotprojekt tilrettelagt som et 10 dages AMU-forløb i samarbejde mellem: Byggeriets Uddannelser, Dansk Byggeri, 3F og KTS. Ved at lade udviklingen tage afsæt i medarbejderne, var det projektets mål at sikre procesanalysen som blivende redskab – også efter projekters gennemførelse og afslutning.

Vi ved at erfarne håndværkere og arbejdsfolk på byggepladserne har en unik viden om de processer der indgår i byggeriet. Denne viden bliver sjældent brugt, selv om den er guld værd for virksomheden og dens ansatte. Det har været et særligt fokus i projektet at også de små byggesager bliver forbedret.

Projektet er blevet en stor succes, og har bidraget positivt til både arbejdsmiljø og indtjening.

”…Mester har i øvrigt har spundet guld på den liftløsning vi fandt på under kurset….”

 ” …Jeg har videreudviklet casen omkring time registrering i timelønsarbejde. Det har skabt en helt anden kommunikation og forståelse mellem kunde, virksomhed og os på gulvet…”.

” …Vi lavede en  procesgennemgang med fokus på arbejdsmiljø, hjælpemidler og LEAN. Det har bl.a. resulteret i brug af nye hjælpemidler: Fugemaskiner til mørtel og palleløftere til mørtel. Arbejdsprocessen går nu dobbelt så hurtigt og sviner mindre…”

Selve rapporten kan downloades hér

Logbogen kan downloades hér