Byd på et af Danmarks bedste sheltere

Byd på et af Danmarks bedste sheltere

Skal du have et af Danmarks bedste sheltere til haven, jagten eller skolen?

Støt tækkefagets arbejde for at få flere unge i det traditionsrige fag og få et smukt shelter lavet af nogle af Danmarks dygtigste tækkere!

Landets allerbedste tækkelærlinge skal i februar 2023 til DM i Skills. Her skal de lave et shelter, som bliver bedømt ned i mindste detalje af fagets bedste skuemestre, for at finde den helt rette Danmarksmester i tækkefaget. Og du kan blive den heldige ejer af sådan et shelter!

Hvert shelter bliver bygget op af konstruktionstræ og beklædt med lærketræ på siderne. Stråtaget tækkes efter Tækkelaugets vejledning, som bygger på fagets egne erfaringer og opsamlet viden gennem flere hundrede år. Materialerne, som benyttes, er korte, danske tækkerør, rygningen er lyng fra den jyske hede, og galvaniserede rør og skruer holder sammen på det hele.

Man kan se tækkerne bygge shelterne live ved at besøge DM i Skills i Messe C i Fredericia fra den 2. – 4. februar 2023, hvor DM i Skills løber af stablen. Der vil være gennemsyn på stedet lørdag 4. februar fra kl. 11.00 til 13.00.

Hvis du ønsker mere information, så kontakt Theis Fatum Carlsen fra Byggeriets Uddannelser på 6127 1912 eller tfc@bygud.dk.

Byd på et shelter på auktion

De tre sheltere sælges gennem Lauritz.com. Klik her for at komme til auktionen.

Afhentning

Shelteret skal afhentes i Messe C, port syd, fra lørdag den 4. februar kl. 17.00 til mandag den 6. februar kl. 16.00, 2023.

Praktisk

Et shelter vejer ca. 500 kg og er ca. 2,18 m langt og 1,25 m bredt. Vi opfordrer til, at shelterne stilles på en betonflise med et stykke tagpap mellem flisen og de bærende ben for at undgå optrængende grundfugt.

Sådan et shelter skal tækkelærlingene bygge til DM i Skills 2023, og det kan blive dit.

Sådan et shelter skal tækkelærlingene bygge til DM i Skills 2023, og det kan blive dit.