Herningsholm godkendt til struktøruddannelserne

Herningsholm godkendt til struktøruddannelserne

Tekst: Herningsholm Erhvervsskole og Gymnasier

Struktørlærlinge er eftertragtede - også i Vestjylland, hvor flere lærepladser står tomme, da der har ikke været struktørlærlinge nok til at besætte dem.

Det bliver der fra januar 2023 lavet om på, hvor Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier tilbyder skolestart på grundforløb 2 og senere hovedforløb på anlægs- og bygningsstruktøruddannelserne. 

Børne- og Undervisningsministeriet har godkendt Herningsholm Erhvervsskole og Gymnasier til at udbyde de to struktøruddannelser med begrundelsen, at der blandt andet er behov for mere arbejdskraft inden for struktørfagene.

 

Bygningsstruktører under DM i Skills 2022.

Bygningsstruktører under DM i Skills 2022.

 

Giver branchen flere hænder

Det var på opfordring fra Det Faglige Fællesudvalg for Struktør-, Brolægger- og Tagdækkerfaget under Byggeriet Uddannelser, at Herningsholm Erhvervsskole og Gymnasier i efteråret 2021 sendte en ansøgning til Undervisningsministeriet om at udbyde de to nye uddannelser.

Derfor vækker ministeriets afgørelse stor glæde hos formanden for fællesudvalget, Jens Kirkegaard, der mener, at det er vigtigt at kunne tilbyde struktøruddannelserne, så flest muligt har de optimale muligheder for at begynde på én af uddannelserne. 

"Det er enormt glædeligt for arbejdsmarkedet, at der kommer en skole i Vestjylland, som tilbyder struktøruddannelserne. Det giver branchen flere hænder, der er brug for til de mange fremtidige projekter om klimasikring, broer og veje, der skal udføres. Vi er en vækstuddannelse, hvor vi stadig har brug for flere uddannelser, så tilbuddet i Herning gør det også lettere for virksomhederne at rekruttere flere lærlinge," siger Jens Kirkegaard, formand for Det Faglige Fællesudvalg for Struktør-, Brolægger- og Tagdækkerfaget.

Den geografiske placering af uddannelserne gavner de vestjyske virksomheder, som oftest må sende lærlinge på skolebænken i Viborg, Esbjerg, Horsens eller Aarhus, der er de nærmeste udbydere af struktøruddannelserne.

John Hvass, der er uddannelseskonsulent for Struktør, Brolægger og Tagdækker-fagene hos Byggeriets Uddannelser, glæder sig også over godkendelsen af Herningsholm Erhvervsskole og Gymnasier og udtaler:

”Der er stor mangel på faglært arbejdskraft inden for struktørfaget generelt - også i Vestjylland - så det er enormt glædeligt, at der fra næste år bliver uddannet flere bygnings- og anlægsstruktører, der kan dække det behov. Det har vi arbejdet benhårdt for, og det er dejligt, det lykkedes.”

Anlægsstruktør i gang under DM i Skills 2022.

Anlægsstruktør i gang under DM i Skills 2022.