Målrettet markedsføring skal booste alubyggeruddannelsen

Målrettet markedsføring skal booste alubyggeruddannelsen

Alubranchen har som en del af Gør Noget-kampagnen fået lavet en film, der skal synliggøre alubyggerfaget.

Er der brug for det? Ja. Det mener Marck Christian Sørensen, der er lærling i glas- og aluvirksomheden, Tarpgaard.

”Jeg skal løbende forklare til både unge og ældre, hvad en alubygger laver. Mange ved simpelthen ikke hvad en alubygger er”, fortæller han.

Men det skal der laves om på.

Sociale medier skal nå de 13-17-årige 

I disse uger styrkes markedsføringen af alubyggeruddannelsen, hvor særligt de 13-17-årige skal få øjnene op for faget, og hvad det vil sige at arbejde med glas og alubyggeri.

Ved hjælp af målrettet markedsføring på Facebook, Youtube og Instagram er det muligt at nå ud til lige præcis den gruppe og vise dem, hvad faget kan.

Her møder man en ung passioneret lærling, der brænder for sit fag. Byggerier i glas- og alufacader lukker nemlig mere lys ind til folk, som de bliver i bedre humør af – og det ”er fedt”.

Læs mere om alubyggeruddannelsen

Uddannelse, der er skruet godt sammen

Tilbage til Tarpgaard og lærlingen Marck, der indenfor de næste måneder står med flot svendebrev og den formelle titel som glarmester med speciale i alubygger. For ham er uddannelsen skruet godt sammen.  

”Som lærling i faget er man med, hvor det starter, nemlig på værkstedet. Men man er også med til monteringen af det endelige produkt ude i byggeriet eller hos kunden, og det giver en større grundforståelse.”

Marck har under sin læretid bygget alt fra luksuriøse brusenicher til store glasfacader og ovenlys-projekter.

”Jeg brugte det første halve år på værksted, hvor man producerer og samler glaspartierne, men jeg synes klart, det er sjovest at være med til monteringen."

Virksomhederne kan også være med

Udover at uddannelsen og faget synliggøres gennem film, kan virksomheder, der er medlem af DI Dansk Byggeri nu også gratis bestille bannere, der profilerer uddannelsen og fremmer kendskabet til alubyggerfaget.

Bestil gratis alubyggerbanner her 

Derudover har skolen i Audebo, der uddanner landets glarmestre og alubyggere, plakater, flyvers og film klar, når de igen kan åbne dørene for brobygningsforløb, besøg fra folkeskolerne og deres mange elever. 

Læs mere om rekrutteringskampagnen Gør Noget Nu