Gode erfaringer med online AMU-kurser

Gode erfaringer med online AMU-kurser

Murersvend Lars Kjøller-Block fra murerfirmaet A. Villadsen var én af dem, der greb muligheden for at deltage i online kurser under Master Skills 2021.

Lars fortæller i Byg videre-podcasten Du skal tænde maskinen og turde trykke på knapperne, hvad det kræver at deltage i online kurser, og hvorfor efteruddannelse altid er en god ide.

Da Lars Blocks firma i februar ringede og spurgte, om han var interesseret i at tage nogle efteruddannelseskurser, var Lars ikke i tvivl om, at det var en god idé.

Gennem opslag i nogle af de byggegrupper, som Lars følger på Facebook, havde han set, at der på trods af nedlukningen stadig var mulighed for at tage AMU-kurser online.

På bare 14 dage tog Lars både kursus i kvalitetssikring, kvalitet i byggeriet og arbejdsmiljø. Kurser som han oplever kan bruges direkte ude på pladsen.

”Det er noget, man godt kan bruge direkte i sit arbejde, blandt andet i form af, hvordan man dokumenterer og hvilken rækkefølge, det skal gøres. Det behøver ikke kun være byggelederen, der har styr på eksempelvis kvalitetssikring, så man får altså nogle kompetencer, man kan bruge.”

På spørgsmålet om, hvad det kræver at deltage i online AMU-kurser, fortæller Lars, at det fungerede rigtig godt. ”Finn (underviser på EUC Nord, red.) var rigtig god og viste os, hvordan man gjorde det, så det tekniske er altså ikke et problem. Man skal selvfølgelig have en ordentlig internetforbindelse og en opdateret computer. Hvis man bare kan tænde computeren og trykke på nogle knapper, så kan man godt finde ud af det.”

Læs om Master Skills 

”Jeg vil blive ved med at videreudvikle mig”

Efter de gode oplevelser overvejer Lars allerede nu, hvad det næste kursus skal være.

”Jeg vil gerne blive ved med at videreudvikle mig – ellers går man bare i stå. Nu overvejer jeg, at bæredygtighed kunne være interessant. Det bliver der jo mere og mere fokus på, så selvom vi måske ikke skal bruge det her og nu, så bliver der stillet flere og flere krav fra bygherrerne, så det kan godt betale sig at bruge noget krudt på det – også på den lange bane.”

Efteruddannelse er en fordel for begge parter

For Lars er efteruddannelse både en gevinst for ham og hans mester. ”Alle vinder på, at man kan noget mere. Og mester kan jo søge tilskud, så økonomisk kan det også godt hænge sammen. Efteruddannelse er en fordel for begge parter” slår Lars fast.

Hør alle Byg Videre-podcast her