Bæredygtighed - betyder det noget for håndværkere og virksomheder i byggebranchen?

Bæredygtighed - betyder det noget for håndværkere og virksomheder i byggebranchen?

- kom med input til efteruddannelse, så branchen er klar, når bæredygtig praksis går fra at være en mulighed til at blive et krav.

Relevante efteruddannelsestilbud skal understøtte byggebranchen med at være bæredygtig og arbejde bæredygtigt, men bæredygtighed i byggeriet er et bredt felt.

Derfor skal en miniundersøgelse medvirke til at afklare, hvilke kurser virksomhederne og faglærte selv mener, at der er behov for.

Ved at svare på det korte spørgeskema nedenfor, kan du på kun 5 minutter hjælpe os med at hjælpe dig og dine kollegaer i branchen med at udvikle de rigtige kurser, så I på byggepladserne bliver endnu ”dygtigere til at være bæredygtige”.

Der er ét skema henvendt til medarbejdere i byggeriet og et andet skema målrettet virksomhederne.

Spørgeskema til medarbejdere om bæredygtighed i byggeriet

Spørgeskema til virksomheder om bæredygtighed i byggeriet

Spred budskabet i dit netværk

Er du hverken håndværker eller har håndværksvirksomhed, kan du stadig hjælpe ved at dele spørgeskemaet i dit netværk. Det kan du nemmest gøre ved at dele dette link.

Baggrunden for undersøgelsen

Bæredygtighed er nemlig på alles læber, og den politiske aftale fra marts 2021 med en ”national strategi for bæredygtigt byggeri” giver et tydeligt signal om fremtidens vej for byggeriet.

Alt tyder således på, at den frivillige bæredygtighedsklasse vil blive indarbejdet i det næste bygningsreglement og langt det meste nybyg-, renoverings- og restaureringsarbejde vil skulle bidrage til klimaomstillingen af det danske samfund.

Kort sagt, bæredygtig praksis for virksomheder i byggebranchen går meget snart fra at være en mulighed til at blive et krav.

Et bredspektret udbud af kurser er nødvendigt

Derfor ønsker Byggeriets Uddannelser, DI og 3F, at der skal være mange efteruddannelsestilbud, som kan understøtte, at virksomhederne kan være bæredygtige og arbejde bæredygtigt.

De virksomheder i branchen, der vil klare sig bedst, er dem, som satser på at ”kunne” bæredygtighed.

Det kræver specialistkompetencer, men det kræver også grundkompetencer til de mange på byggepladserne, der i hverdagen skal sikre, at byggerier og byggeprocesser bliver så bæredygtige, som muligt.

Derfor vil Byggeriets Uddannelser i løbet af 2021 og fremefter arbejde sammen med erhvervsskolerne om at sikre et bredspektret udbud af kurser, der kan hjælpe virksomhederne med at udvikle og fastholde kompetente håndværkere, der ”kan” deres bæredygtighed.

Konference om bæredygtighed i byggeriet

I forlængelse af undersøgelsen er Byggeriets Uddannelser vært for en digital konference den 19. maj 2021 med titlen "Bæredygtighed i Byggeriet: Er du klar til klimaomstilling?”.

Konferencen er gratis, og mere information om konferenceprogram samt tilmelding vil blive offentliggjort på bygud.dk.

Få sidste nyt via vores nyhedsbrev

Du kan også abonnere på vores nyhedsbrev, der udkommer to gange om måneden. Her vil du bl.a. få sidste nyt om konferencen, ”Bæredygtighed i Byggeriet: Er du klar til klimaomstilling?" og blive orienteret, når du kan tilmelde dig. 

Skriv dig op til nyhedsbrevet nedenfor