Stukkaturfaget sætter fokus på teknologiske kompetencer

Stukkaturfaget sætter fokus på teknologiske kompetencer

Der er kommet ny bekendtgørelse for uddannelsen til stukkatør. Elever, der starter på uddannelsen til stukkatør fra 1. august 2020 vil få yderligere 10 uger i skole, så den samlede skoleuddannelse nu er på 25 uger.

Øget fokus på teknologiske kompetencer

I den nye bekendtgørelse er det vægtet, at eleverne nu i højere grad skal tilegne sig teknologiske kompetencer. Eleverne vil blandt andet blive undervist i at tegne i CAM, fremstilling af formparter på CNC-maskine og arbejde med 3D-scanning m.v.

Også arbejdet med betonkonstruktioner og reparation heraf bliver nu en del af uddannelsen samt arbejdet med mørtel både indfarvet og til brug for restaurering eller renovering.

Uddannelsen har fået tilført fagene ’digital tegning og opmåling’ samt ’Stukteknik’. Der er blevet tilført nye målpinde i fagene ’Byggeri og samfund’, ’Byggeri og arbejdsmiljø’ og ’Byggepladsindretning og affaldshåndtering’. Herudover er der tilføjet yderligere praktikmål, der skal opnås i virksomhederne.

Også fagets svendeprøve ændret, så eksamen nu er en projektsvendeprøve, som vil ligge i skoledelen.

Det Faglige udvalg glæder sig over den nye og forbedrede uddannelse

”Det nye tiltag vil modernisere og løfte uddannelsen i en grad som er unik for erhvervsuddannelser. Det er ikke hver dag, at uddannelser får tilført 10 ekstra skoleuger. Med de nye skoleuger har det været muligt at gennemarbejde og modernisere uddannelsen i en grad, så den bliver langt mere attraktiv for de unge,” fortæller uddannelseskonsulent for Det Faglige Fællesudvalg for Murer-, Stenhugger- og Stukkaturfaget Erik Fog Larsen.

Bekendtgørelse