Master Skills kører igen i 2021

Master Skills kører igen i 2021

Der er bred opbakning fra skoler fra hele landet til at videreføre og –udvikle Master Skills-konceptet.

Ved evalueringsmødet af Master Skills 2020 stod det klart, at både uddannelsesledere og faglærere bakker op om Master Skills-initiativet.

Master Skills 2020 er en succes på flere parametre. Skolerne har taget godt imod initiativet og bød alene i uge 5 og 6 ind med 183 kurser.

Master Skills-kataloget, der er blevet distribueret direkte ud til alle medlemmer af 3F's Byggegruppe og Dansk Byggeris medlemsvirksomheder, har ramt over 50.000 personer. Herudover har også landets jobcentre modtaget kursuskataloget. Både virksomheder og svende har meldt positivt tilbage, og også fagbladene har dækket Master Skills med både debatindlæg og reportager.

Til evalueringsmødet blev det også klart, at en af hovedgevinsterne ved Master Skills er, at AMU igen for alvor er kommet på dagsordenen. Skolerne fortæller om øget regionalt samarbejde, hvilket også er et af fokuspunkterne op til og under Master Skills 2021.

”Vi skal være modige”

Ud af de 183 indmeldte kurser i uge 5 og 6 blev ca. halvdelen gennemført. Hvis dette tal skal være højere i 2021, kræver det blandt andet, at skolerne i endnu højere grad tør arbejde sammen og dele både kursister og faglærere skolerne imellem. ”Vi skal simpelthen være modigere og tro på, at det vi deler med hinanden kommer dobbelt tilbage på længere sigt”, lød det fra en af deltagerne ved evalueringsmødet.

Til Master Skills 2021 vil der også i endnu højere grad være fokus på udbuddet af garantikurser, åbent værksted og regionalt samarbejde omkring hvem, der udbyder hvilke kurser og hvornår.

Herudover vil der blive udviklet et medfortæller-kit med både radiospots, socialt medie-indhold, videoer og pressemeddelelser, som skolerne kan bruge i den lokale markedsføring af Master Skills.

Deadline og opstartsmøde

Der er deadline for indmelding af efteruddannelseskurser i september, og til august vil der blive afholdt opstartsmøde.

Byggeriets Uddannelser, 3F og Dansk Byggeri glæder sig til at fortsætte det gode samarbejde med både skoler og virksomheder.