Hvorfor blive fagsponsor ved Skills - CG Jensen

Johnny Villadsen er til daglig formand i CG Jensen – når han altså ikke er dommer ved DM i Skills, LUU-medlem og skuemester.

For Johnny Villadsen betyder struktørfaget, uddannelse og unge mennesker alt, hvilket også er grunden til, at han er ekstra stolt over, at CG Jensen for andet år i træk er hovedsponsor for bygningsstruktørkonkurrencen ved DM i Skills.

CG Jensen har støttet DM i Skills i flere år – både som sponsor og som udstiller. Hvorfor?

”Det ligger i CG Jensens DNA at have fokus på lærlinge. Vi mener, at vi som virksomhed har en forpligtelse til at gøre vores til, at der kommer flere hænder til byggebranchen. Og så brænder vi for struktøruddannelsen.

Skills er et flot udstillingsvindue, der kan tiltrække flere unge. I CG Jensen gør vi meget for at markedsføre uddannelserne. Udover vores hovedsponsorat af bygningsstruktørkonkurrencen har CG Jensen også sin egen stand på Skills. Det er en rigtig god måde at komme i kontakt med folkeskoleelever. Her får vi mulighed for at fortælle om CG Jensen som lærested og samtidig have en god dialog omkring forventningerne til lærlingene. Vi får også mulighed for at tale med mor. Mange unge følger fortsat, hvad mor anbefaler dem. I mødet med forældrene får vi mulighed for at aflive nogle af de fordomme, der fortsat er om byggebranchen. Det er altså længe siden, at man havde øl på byggepladserne, og så passer vi faktisk rigtig godt på hinanden i bygge- og anlæg.

Herudover kommer mange skolevejledere forbi og bliver lidt klogere på, hvad struktøruddannelsen egentlig er. Vores deltagelse ved Skills giver os således mulighed for at komme i kontakt med både branchen, skolerne og vores kommende lærlinge.

Vi har længe ønsket os hovedsponsoratet og nu blev det vores tur. Og det er vi meget glade og stolte over.”

Hvad betyder uddannelse i betonbranchen?

”Jeg har været i branchen siden ´78, og jeg oplever, at kravene til både virksomheder og håndværkere hele tiden bliver skærpet. Vi skal i stigende grad dokumentere, og her betyder svendebrevet meget. I gamle dage, hvis man kan kalde ’78 for gamle dage, lærte man faget gennem sidemandsoplæring. I dag er kompleksiteten en anden, og her er uddannelse vejen frem.”

Vil du anbefale andre virksomheder at sponsorere Skills?

”Ja, absolut. DM i Skills inspirerer unge til at se nærmere på erhvervsuddannelserne. Jeg er selv fra Næstved, og på vores lokale erhvervsskole kan vi begynde at mærke resultatet af den hype, som DM i Skills 2019 skabte.  Og så bliver man så glad i låget af at være til Skills. At opleve den ild i øjnene som deltagerne har. Her er ikke skyggen af utilpassede unge, eller hvad der ellers bliver sagt om erhvervsuddannelserne. Min anbefaling til alle virksomheder er, at de skal komme ud og opleve, hvilken værdi DM i Skills giver både virksomheden og uddannelsessystemet generelt.”