DM i Skills 2021 i Fredericia aflyses

DM i Skills 2021 i Fredericia aflyses

Det årlige danmarksmesterskab i en lang række erhvervsuddannelser, hvor landets største unge talenter viser deres kunnen frem, trækker normalt omkring 50.000 besøgende og kårer danmarksmestre i mere end 40 fagdiscipliner. Men på grund af coronarestriktioner og usikkerhed omkring tilskuerdeltagelse aflyser SkillsDenmark, Fredericia Kommune og Trekantområdet Danmark det store DM i 2021.

”Det er med et meget tungt hjerte, at vi må træffe denne beslutning. Men tiden er desværre ikke til den slags kæmpe-events, og vores første prioritet er naturligvis sikkerheden for både deltagere og publikum. Derfor bliver vi nødt til at aflyse DM i år. Men vi kommer stærkt tilbage allerede i 2022, siger Jesper Juul Sørensen, formand for SkillsDenmark.

Byggeriets Uddannelser

Byggeriets Uddannelsers sekretariatschef, Torsten Lindum Poulsen, bakker op om aflysningen men forsikrer, at der stadig vil blive fundet Danmarksmestre i 2021 for en række af Byggeriets Uddannelsers fag:

”Jeg ved, at der ligger store overvejelser bag aflysningen af det officielle DM i Skills 2021. Der er allerede lagt en masse kræfter og arbejde i afholdelsen, men naturligvis er deltageres og publikums sikkerhed det vigtigste. Fagene i Byggeriets Uddannelser ser allerede nu på, hvordan vi kan afvikle faglige konkurrencer på en forsvarlig måde, så vi, på trods af corona, stadig kan finde vores Danmarksmestre i 2021.”