Det danske tømrerlandshold

                                                                                                                                                                                                                                                                       

Fokus på talent: Det vrimler med talent ude på de danske erhvervsskoler. Det vil Det Faglige Udvalg for Træfagenes Byggeuddannelse gerne hylde og videreudvikle i form af etableringen af et dansk tømrerlandshold. Tømrerlandsholdet kommer til at bestå af 6 - 8 af de dygtigste danske tømrerelever med tilhørende landstræner og holdleder.

Talent engagerer og rekrutterer

”Med tømrerlandsholdet ønsker vi for det første at understøtte talentarbejdet ude på erhvervsskolerne”, fortæller formand for det faglige udvalg Ole Gregersen. ”Vi tror, at et øget fokus på talent vil smitte af på den øvrige undervisning. Talentarbejde skaber et øget engagement hos eleverne, hvilket igen vil øge kvaliteten i undervisningen generelt.

Herudover vil vi gerne have at flere tager en erhvervsuddannelse. Vi vil gerne promovere tømrerfaget, og vi tror, at et landshold kan skabe yderligere interesse og opmærksomhed på faget. Afslutningsvist vil vi gerne klæde de unge mennesker endnu bedre på til nationale og internationale konkurrencer ved at give dem den bedst mulige forberedelse og træning både fagligt og mentalt,” tilføjer næstformand Morten Lehman.

Talentcamps, træningsweekender og konkurrencer

Det danske tømrerlandshold kommer til at træne sammen ved to årlige talentcamps med deltagere fra flere fag. Det er også her, at landstræner og holdleder løbende vil spotte talenter. Herudover planlægges der fire træningsweekender fordelt på forskellige skoler rundt om i landet, og så vil landsholdet løbende få mulighed for at deltage i både nationale og internationale konkurrencer.

Rejsegilde

Præsentationen af landsholdet, landstræner, holdleder og sponsorer finder sted torsdag d. 13. februar kl. 14 på CELF, samtidig med den årlige talentcamp på Sjælland for en række bygge- og anlægsfag.  Her vil der blive afholdt traditionelt rejsegilde med pølser og sodavand.