Bygningsstruktører kæmpede om EM-plads

Bygningsstruktører kæmpede om EM-plads

Den 27. og 28. februar dystede vinderne af bygningsstruktørkonkurrencen ved DM i Skills 2019 fra AMU Nordjylland mod DM-vinderne 2020 fra Mercantec om at komme med til EuroSkills 2020 i Graz. Udtagelseskonkurrencen foregik på EUC Nordvestsjælland.

Det er første gang, at der er blevet afholdt udtagelseskonkurrence for bygningsstruktører forud for EM.

”Vi ønsker naturligvis, at det er de allerbedste, der kommer med til EuroSkills. Det er mest fair, at begge års vindere får muligheden for at kvalificere sig, og så er udtagelseskonkurrencen også god træning op til EM i forhold til det pres, der kommer til være på eleverne," fortæller uddannelseskonsulent i Byggeriets Uddannelser, John Hvass.

Konkurrencen

Deltagerne fik aftenen før konkurrencen udleveret tegningen af EM-opgaven fra 2018. Undervejs blev der revideret i tegningen på samme måde, som deltagerne vil opleve til EM.

”Under konkurrencen blev der justeret i tegningen, og deltagerne fik at vide, hvad der skulle være først færdigt. Ønsket er at teste deltagernes planlægning og samtidig sikre, at de kan holde hovedet koldt i pressede situationer. Begge hold var meget fokuserede og dygtige, så det var ikke et problem," fortæller træner for bygningsstruktørerne, Thomas Hagen.

Vinderne

Vinderne af udtagelseskonkurrencen blev Glenn Ebdrup, NCC Danmark A/S og Mads Borup Kristensen, Søren V. Jensen A/S fra Mercantec.

De to vindere kan nu se frem til et træningsforløb op til EuroSkills, der både involverer gæstedeltagelse ved de svenske mesterskaber, faglig- og psykologisk træning.

EuroSkills

EuroSkills løber af stablen 16. – 20. september 2020.

450 unge håndværkere fra 26 europæiske lande vil konkurrere indenfor 42 forskellige fag herunder anlægsgartner-, flisemurer-, murer-, gulvlægger- og bygningsstruktørfaget. Det forventes, at EuroSkills vil blive besøgt af mere end 120.000 mennesker i løbet af de tre dage, det varer. Det er tredje gang, at bygningsstruktørfaget deltager ved EuroSkills.

Foto: Mercantec og Thomas Hagen