Mette Frederiksen overrækker Arkil-pris på Byggeriets Uddannelser stand

Pressemeddelelse: Arkil.dk

Mette Frederiksen overrækker Arkils Hæderspris fredag d. 5. april klokken 12 på DM i Skills, der finder sted i Arena Næstved, Ved Stadion 11, Næstved. Overrækkelsen vil finde sted på Byggeriets Uddannelsers stand.

Formand for socialdemokratiet og statsministerkandidat Mette Frederiksen vil stå for overrækkelsen, når den nyindstiftede Arkils Hæderspris skal uddeles for første gang ved DM i Skills fredag d. 5. april. Prisen uddeles til en elev på en af byggeriets uddannelser, der enten har gjort en særlig indsats for kvinder i branchen eller er et forbillede som håndværker, eksempelvis ved at være særligt initiativtig, innovativ eller god til at samarbejde.

"Alt for mange håndværksfag er mandefag. Det er en skam. Vi ved, at mangfoldige virksomheder er en gevinst, både for branchens evne til at rekruttere og for virksomhedernes kultur og medarbejdernes trivsel. Kønsfordelingen skal være mere balanceret, og jeg er utrolig glad for at kunne overrække Arkils Hæderspris og hylde dem, der går forrest og tager teten for at få flere kvinder med," udtaler Mette Frederiksen.

Skaber fokus
"Det glæder mig utroligt meget, at Mette Frederiksen vælger at stille op og være med til at skabe fokus på kvinder i byggebranchen. At skabe fokus på den opgave, vi har i branchen i forhold til at tiltrække flere kvinder, er netop det grundlæggende formål med prisen, og vi er meget taknemmelige over, at både Mette Frederiksen og de frivillige medlemmer af priskomitéen støtter så klart op om det," siger Jens Skjøt-Arkil, direktør i entreprenørkoncernen Arkil, der står bag prisen.

Hvem der skal modtage prisen, bliver op til priskomitéen, der består af fire markante kvinder med erfaring og holdninger, når det gælder kvinder i byggebranchen – nemlig malermester Helle Johannesen fra Malerfirmaet Eskildsen, direktør Nina Groes fra GROES og Divérs, direktør Christine Antorini fra for Novo Nordisk Fondens LIFE-læringscenter og administrerende direktør Christina Hvid fra Molio – Byggeriets Videnscenter.