Det første opsøgende VEU-projekt er afsluttet

Det første opsøgende VEU-projekt er afsluttet

Siden september 2018 har brancheklubber og –sektioner inden for 3F Byggegruppens og Dansk Byggeris overenskomstområde kunne søge om støtte til opsøgende arbejde, der informerer virksomheder og ansatte i byggeriet om mulighederne for efter- og videreuddannelse.

Det første projekt er nu gennemført af 3F Bygge-, Jord- og Miljøarbejdernes Fagforening og Københavns Tømrerlaug. Ønsket med projektet var at give murer- og tømrermestre samt -svende i København et overblik over udbuddet af efteruddannelse på Sjælland i vinterperioden 2019. Herudover skal projektet være et indspark til en kulturændring i virksomhederne, så efteruddannelse i stigende grad planlægges på linje med eksempelvis ferier.

Behovsundersøgelse

For at få et overblik over behovet for efteruddannelse blev der foretaget en behovsundersøgelse i målgruppen. Undersøgelsen viste blandt andet, at særlig korte ajourføringskurser om regler og nye materialer er efterspurgt. Som en konsekvens heraf vil en lang række skoler over hele landet nu gennemføre kurser med fokus herpå.

Herudover klarlagde undersøgelsen, at en stor del af virksomhederne oplever, at de har for travlt til at systematisere efteruddannelse, mens der samtidig peges på, at efteruddannelse kan være et godt alternativ til vinterfyringer. Både virksomheder og svende oplever dog, at manglende kendskab, både til hvad skolerne udbyder og reglerne på området, er en barriere i forhold til at tage efteruddannelse.

Relevante kurser

Svendene i undersøgelsen fremhævede blandt andet kurser i kommunikation og samarbejde, arbejdsmiljøkurser, restaureringskurser, IT, dampspærrer, energirigtigt byggeri og ajourføringskurser som særlig relevante.

Som led i projektet bliver der nu udarbejdet en oversigt over, hvad de enkelte skoler har særligt fokus på samt en kursusoversigt, som fremover bliver sendt ud til virksomheder hver uge.

Efteruddannelsesmøde

I forlængelse af projektet afholdes et stort efteruddannelsesmøde, hvor skolerne kommer og fortæller om alle de muligheder der er med Åbent Værksted, eftermiddagskurser samt præsenterer de kurser, de udbyder. Både svende og mestre er velkomne.

Hvornår: d. 31. januar, Musikhuset, Mølle Alle 26, 2500 Valby, kl. 14 – 17. Tilmelding er ikke nødvendig.

Den opsøgende VEU-pulje

VEU-konsulent Pia Skjøtt-Larsen opfordrer alle fag inden for 3F Byggegruppens og Dansk Byggeris overenskomst til at søge puljen.

Læs mere om den opsøgende VEU-pulje her

Har du spørgsmål, gode ideer eller ønsker du hjælp til ansøgningen så kontakt:

Pia Skjøtt-Larsen på tlf. 35 87 87 44 eller på mail: psl@bygud.dk

 

 

 

 

 

//Tekst: Pia Skjøtt-Larsen og Rasmine Reeh. Foto: Pixabay.com