Arkil uddeler pris på Building Green

Arkil uddeler pris på Building Green

Arkil uddeler hæderspris på Building Green messen i Forum på Frederiksberg torsdag d. 31. oktober. Alle kan indstille kandidater frem til tirsdag d. 1. oktober.

Der skal langt flere kvinder ind i bygge- og anlægsbranchen, og hellere før end senere. Det er ambitionen bag Arkils Hæderspris, der blev indstiftet i foråret på baggrund af Byggeriets Kvinderåds anbefalinger. Bag prisen, der uddeles to gange årligt, står entreprenørkoncernen Arkil med et håb om, at prisen kan være med til at fastholde fokus på den store opgave med at skabe balance i kønsfordelingen i branchen.

- Byggeriets Kvinderåd kom med en række klare anbefalinger til, hvordan vi i fællesskab kan øge andelen af kvinder i branchen. Men det er jo langt fra gjort med det. Der ligger et stort arbejde foran os alle i forhold til at føre anbefalingerne ud i livet, og her det vores håb, at vi med Arkils Hæderspris på en positiv måde kan være med til at sikre et kontinuerligt fokus på opgaven, siger administrerende direktør i Arkil, Jesper Arkil.

Alle kan indstille

Arkils Hæderspris uddeles næste gang på Building Green messen i Forum på Frederiksberg torsdag d. 31. oktober til en person eller en organisation, som fortjener særlig anerkendelse for sin indsats for at tiltrække flere kvinder til bygge- og anlægsbranchen. Alle, både privatpersoner og organisationer, kan indstille kandidater til prisen.

- Vi håber, at mange vil gribe muligheden for at indstille kandidater til prisen. Vi har brug for at få de gode historier frem, så vi kan lære af dem og inspirere hinanden. Det behøver ikke nødvendigvis være store projekter. Ofte ser man jo, at succesfulde initiativer starter i det små, og det er netop sådanne initiativer, vi gerne vil hjælpe med at vokse sig store, siger Jesper Arkil.

Vinderen kåres på Building Green

Man kan indstille kandidater til prisen på www.arkil.dk til og med tirsdag d. 1. oktober. Torsdag d. 10. oktober bliver de tre nominerede til prisen offentliggjort, mens vinderen kåres på Building Green torsdag d. 31. oktober. Med prisen følger 25.000 kroner.

Både de nominerede og vinderen udvælges af priskomitéen for Arkils Hæderspris, der består af både unge og erfarne kvindelige forbilleder. I 2019 udgøres priskomitéens medlemmer af malermester Helle Johannesen, direktør for GROES og Divérs Nina Groes, direktør for Novo Nordisk Fondens LIFE-læringscenter Christine Antorini og Christina Hvid, administrerende direktør for Molio – Byggeriets Videnscenter. Formandsskabet bliver varetaget af Arkil-familien.

For yderligere information kontakt venligst:

Vibeke Lund Arkil
Formand for priskomitéen
Tlf: 23 24 88 82
e-mail: va@aptum-ink.dk