Opgørelse af bonus for fordelsuddannelser 2017

Opgørelse af bonus for fordelsuddannelser 2017

Teknisk isolatør, tagdækker, anlægsstruktør, bygningsstruktør og brolægger opfyldte i 2017 kriterierne for udbetaling af bonus til virksomheder. Træfagenes byggeuddannelse opfyldte ikke kriterierne, da andelen af uddannelsesaktive med uddannelsesaftale ikke nåede de 90 procent, som er kravet. Tømrervirksomheder med elever får demed ikke del i fordelsbonussen.

Hvad er fordelsuddannelser?

Fordelsuddannelser er uddannelser inden for fag, hvor der forventes et særligt stort behov for arbejdskraft. Uddannelserne har derfor et øget fokus i forbindelse med vejledning af unge og voksne mod erhvervsuddannelser. Samtidig får virksomhederne en økonomisk bonus – den såkaldte fordelsbonus – hvis arbejdsgiverne på de enkelte fordelsuddannelser sikrer, at mindst 90 procent af eleverne er i praktik i en virksomheden, og at elevernes tid i skolepraktik udgør maksimalt 15 procent af den samlede tid i praktik.

Fordelsuddannelser udpeges for et år af gangen, og når året er omme, laves en opgørelse af, hvilke uddannelser der har levet op til kriterierne for udbetaling af bonus til virksomheder. 

Bonussen beløber sig til max 5000 kr. pr. elev inden for en ramme på 20 millioner kr.

Se listen med fordelsuddannelser 2017 og læs mere her