Medaljehøst ved EuroSkills 2018

Medaljehøst ved EuroSkills 2018

Foto:SkillsDenmark

De to danske anlægsgartnere Peter Levin, (Svend Erik Lind A/S), og Jesper Frederiksen, (Stein Frandsen Anlægsgartnerfirma Aps), fra Jordbrugets Uddannelsescenter Beder, bager Lasse Nørup Bentsen og flisemurer Samuel Birk Axelsen, (Lund & Staun A/S), TechCollege, kom hjem fra det netop afholdte EuroSkills 2018 med sølvmedaljer. Den danske murer Kenneth Meldgaard Ebbesen, (Murerfirmaet Glenn Østergaard), Herningsholm Erhvervsskole, fik bronze.
EuroSkills-landsholdets landbrugsmaskinmekaniker og bygningssnedker fik ”Medaillons of Excellence”.

”Det er et exceptionelt flot resultat for Danmark,” siger SkillsDenmarks formand Jesper Juul Sørensen. ”Vi stillede op i ti fag og fik medaljer i de seks. Det er første gang, Danmark deltager med fagene murer, flisemurer og bager i et EuroSkills, og så er det fantastisk flot, at de kommer hjem med sølv- og bronzemedaljer.”

Uddannelseskonsulent i Byggeriets Uddannelser og ansvarlig for murer- og flisemurernes konkurrencedeltagelse, Erik Fog Larsen, glæder sig over de flotte præstationer:

Europamesterskaberne var en kæmpe succes for murerfaget og Danmark. Murerfaget har deltaget ved flere Verdensmesterskaber og vundet medaljer. Det er første gang, at vi deltager ved Europamesterskaberne. Det er en kæmpe præstation af de to unge knægte, og de kan være stolte af deres indsats. Der er lagt et kæmpe forarbejde i denne succes ikke kun af drengene men også af deres trænere. Alle kan være stolte af dette flotte resultat. Og tak til alle som har bidraget til at dette kunne lade sig gøre.”