Fem skarpe til EuroSkills-deltagerne: Flisemurer

Fem skarpe til EuroSkills-deltagerne: Flisemurer

Tekst: Rasmine Reeh, fotos: Erik Fog Larsen og Lars Skibdal Schmidt

5 spørgsmål til flisemurer Samuel Birk Axelsen, Lund & Staun A/S, Svenstrup J, Techcollege.

”Det er én gang i livet, at jeg får den mulighed”

Hvordan fandt du ud af, at det var flisemurerspecialet, du ville gå videre med?

Samuel: ”Flisemurerne er murerfagets snedkere. Det er her, at den gode finish virkelig kommer frem, og det er lige mig.”

Hvad betyder det for dig, at du skal repræsentere dit fag ved EM?

Samuel: ”Det er kæmpe stort! Før jeg startede på mureruddannelsen, så jeg op til dem, der stod ved konkurrencerne, og nu er det mig! Det giver pote at have gode forbilleder. Og så er det vildt at være den første danske flisemurer, der er med til EM.”

Hvad er dine forventninger til selve opgaven?

Samuel: ”Opgaven er kendt, men bliver ændret 30% dernede. Forventningerne er, at det er en svær opgave, men fokus er først og fremmest, at vi skal være færdige, og at jeg gør det så godt, som jeg kan. Jeg træner meget på opgaven på skolen, og talentcamp’en gav også meget. Her trænede jeg blandt andet sammen med to englændere, og det var super fedt at træne med dem og ikke mindst få venskaber på tværs af landene. Niveaumæssigt var det også tydeligt, at det er et skarpt felt til EM.”

Hvordan forbereder du dig?

Samuel: ”Jeg træner på Techcollege i Aalborg, så meget jeg overhovedet kan. Det er svært at få tid, når man også arbejder, men det er én gang i livet, at jeg får den mulighed. Lige nu har jeg sat alt andet på pause og har fuld fokus på træning, så snart jeg har fri fra arbejde og i weekenderne. Men det er noget, man skal ville, og så handler det om, at gøre det så godt man kan og ikke kvæle sig selv i forventninger. Jeg vil gerne have fokus på selve oplevelsen også.

Hvad glæder du dig mest til i Budapest?

Samuel: ”Jeg glæder mig allermest til de sidste 5 minutter af konkurrencen. De er så nervepirrende, og når fløjten lyder, er man bare lykkelig. Og så glæder jeg mig til at komme ned til de andre danske deltagere. Vi har et fantastisk sammenhold på landsholdet med en super 'connection'. Det at vi har en fælles vision om at gøre det så godt som muligt og vise vores fag, det binder os sammen på en helt særlig måde.”

 

Der er fuldt fokus på træningen op til EM for Samuel Birk Axelsen. Her er han på træningsbesøg på EUCNord.