Fem skarpe til EuroSkills-deltagerne: Bygningsstruktører

Fem skarpe til EuroSkills-deltagerne: Bygningsstruktører

Tekst: Rasmine Reeh, foto: John Hvass

Interview med Line Biltoft Jepsen, Esbjerg (TC Beton A/S, Vejen) og Mathias Kjærgaard Jørgensen, Aabenraa (Chr. Johannesen A/S, Røde Kro) begge fra AMU Vest.

Hvordan fandt I ud af, at det er bygningsstruktører, I gerne vil være?

Line: ”Til at starte med ville jeg egentlig gerne være tømrer, men jeg kunne ikke få en læreplads. Jeg lærte om struktørfaget gennem min far og hans kammerater, der arbejder som struktører, og så blev det ligesom det. Og her kunne jeg sagtens få en læreplads.”

Mathias: ”Jeg er god til at arbejde med mine hænder, og jeg startede egentlig med mekanikerfaget. En af mine fars kammerater spurgte på et tidspunkt, om jeg ikke skulle prøve at få en rigtig udfordring og komme og arbejde i hans virksomhed med betonarbejde. Det var her, at det blev klart, at det var bygningsstruktør, jeg skulle være.”

Hvad betyder det for jer, at I skal repræsentere bygningsstruktørfaget ved EM?

Line: ”Det er meget stort at få lov til det.”

Mathias: ”Det er en oplevelse, man ikke får igen.”

Hvad er jeres forventninger til selve opgaven?

Mathias: ”Vi kender opgaverne, men de kan ændre op til 30 % på dem nede til selve konkurrencen. Vi har trænet med 3 forskellige opgaver, som vi opfører igen og igen. Målet er, at de endelige opgaver skal stå bedre end de andres.”

Line: ”Det er rart, at vi er to på opgaverne, når vi har så kort tid. Men det bliver spændende at se, hvor meget plads vi kommer til at have til konkurrencen. Lige nu træner vi jo på skolen med god plads, men når vi kommer til konkurrencen, er der jo 7 andre lande ved siden af os samtidig med, at vi står mellem alle de andre fag.”

Hvad glæder I jer mest til?

Mathias og Line: ”Bare det at komme derned og få oplevelsen.”

Hvad betyder det for dig Line, at du er den første kvindelige struktør til EM?

Line: ”Jamen det synes jeg da er fedt. Piger kan jo også godt finde ud af det, og jeg skal nok vise, at jeg også godt kan tage fat.”