4 skarpe til erhvervspraktikant Mathilde

4 skarpe til erhvervspraktikant Mathilde

Fotos: Pixabay.com

Byggeriets Uddannelser har haft fornøjelsen af at have Mathilde Trebbien i 9. klasses erhvervspraktik i uge 41.

Mathilde blev i løbet af ugen præsenteret for nogle af de administrative opgaver, der er i Byggeriets Uddannelser. Vi har stillet Mathilde 4 spørgsmål for at blive klogere på, hvad der for hende er afgørende i forhold til uddannelse og arbejdsliv. 

Hvorfor valgte du Byggeriets Uddannelser som erhvervspraktikplads?

Jeg kunne ikke tænke mig at arbejde på kontor, men jeg synes, at det er en god idé at prøve det af, før jeg tager stilling til, hvad jeg skal.

Min mors kollega kender Heike Hoffmann, som er souschef i Byggeriets Uddannelser, som synes det var spændende at få en erhvervspraktikant i huset. Derfor valgte jeg Byggeriets Uddannelser.

Hvad har været særligt spændende at arbejde med i den uge, der er gået?

Efter mandagens arbejdsdag var jeg fuldstændig død af træthed og hovedpine. Jeg er ikke vant til at se så meget på en computerskærm. Derefter er det gået rigtig godt. Jeg synes, at det er sjovt at opleve et godt sammenhold på arbejdspladsen.

Det var sjovt at indtaste svendeprøvekarakterer og spændende at være med til at behandle tvistigheder med Sussi.

Når du skal ud og vælge uddannelse efter 9. klasse, hvad lægger du så vægt på?

Efter 9. klasse skal jeg på efterskole på en teaterlinje, det glæder jeg mig til. Jeg har deltaget i to juleteaterforestillinger i 3. og 5. klasse, det var vældigt sjovt og spændende. Efterskoleopholdet skal også bruges til at finde ud af, hvad jeg vil med uddannelse bagefter.

Hvad tror du, du gerne vil arbejde med videre hen?

Jeg drømmer om noget med ledelse i toppen af et stort firma. Jeg ved ikke nærmere indenfor hvilket område. Jeg vil gerne have et job, hvor jeg kan bestemme og tjene gode penge. Men jeg er ikke så vild med tal.

Men jeg har også en drøm om enten at blive en kendt skuespiller eller filminstruktør.