Lokale uddannelsesudvalg til konference om teknologi

Lokale uddannelsesudvalg til konference om teknologi

Tekst: Christian Riis Kistrup. Foto: Pxhere

Teknologi vinder mere og mere indpas i uddannelsesverdenen. Den nye teknologi er netop hovedtemaet på årets konference for de lokale uddannelsesudvalg i oktober.

Byggeriets Uddannelser inviterer de lokale uddannelsesudvalg til konference i Middelfart den 4. oktober 2017.

Teknologien og erhvervsuddannelserne
Konferencen vil kredse om , hvad teknologi, robotter og digitalisering gør ved erhvervsuddannelserne. To oplæg vil kaste lys over de muligheder, teknologien giver i en snarlig fremtid:

Det første oplæg hedder ’Robotter på byggepladsen – de er her allerede’. Her vil Finn Christensen fra Robot At Work komme ind på, hvilke typer udstyr og produkter branchen allerede bruger, og som altså skal tænkes ind i uddannelsessystemet. Finn vil også komme ind på behovet for at tænke i nye løsninger.

Dagens andet oplæg, ’Eksperimentariet på erhvervsskolen’, står Lars Mathiesen, leder af XHOUSE/Hansenberg, for. Det handler blandt andet om, hvad teknologien og digitaliseringen betyder for erhvervsuddannelserne.

Oplæggene vil blive efterfulgt af gruppediskussioner og en paneldebat.

Samarbejde og dialog i byggefagene
Konferencen, der afholdes af Byggeriets Uddannelser, finder sted på Severin Konferencecenter i Middelfart. De indbudte er medlemmer af de lokale uddannelsesudvalg for murerfaget, træfagene samt struktør-, brolægger- og tagdækkeruddannelserne.

Efter formiddagens oplæg om teknologi vil konferencen som sædvanlig rumme en faglig del for de enkelte faglige udvalg.

Se programmet for konferencen.