Lille stigning i optaget på murerfaget

Lille stigning i optaget på murerfaget

Tekst: Christian Riis Kistrup. Foto: Pixabay

En ny opgørelse fra Byggeriets Uddannelser viser, at landets mureruddannelser i 2017 har optaget flere elever end sidste år.

På byggepladserne kan man se frem til flere murerlærlinge de kommende år. I hvert fald hvis man skal tro den seneste opgørelse over, hvor mange elever, der i januar og august i år blev optaget på grundforløb 2 på mureruddannelserne.

I 2016 blev der i alt optaget 645 elever. For 2017 er tallet 715. Det er en stigning på ca. 11 procent. I den forbindelse er det dog vigtigt at tage højde for det frafald, der typisk sker undervejs i forløbet.

Økonomisk fremgang og kampagner
Den gode økonomi skaber fremgang i byggeriet, som dermed har brug for flere lærlinge. Desuden gør landets murerlaug, SkillsDenmark og Byggeriets Uddannelser deres til at promovere faget.

Konsulent for murerfaget ved Byggeriets Uddannelser Erik Fog Larsen er forsigtig optimist på fagets vegne:

"Fremgangen skyldes blandt andet, at der en god økonomi i branchen. Det giver flere byggeopgaver og dermed øget behov for arbejdskraft - og dermed tager firmaerne lærlinge ind. Det faglige udvalg for murerfaget og Københavns Murerlaug har gennemført en række kampagner, som har været med til at øge fokus på mureruddannelsen. Det har måske medvirket til, at flere unge har fået lyst til at gå ind i uddannelsen. Vi håber selvfølgelig, at denne tendens fortsætter, så vi kan sikre, at der fortsat er murersvende og murermestre på danske byggepladser."

Læs mere
Om mureruddannelsen og videoen ’Det fede ved mit fag’

Mestermurer træner præcision og hurtighed op til WorldSkills