Erhvervsuddannelse for voksne bliver justeret

Erhvervsuddannelse for voksne bliver justeret

Erhvervsuddannelse for voksne – EUV – justeres pr. 1. januar 2018, så det bliver nemmere for elever, virksomheder og skoler at gennemføre og tilrettelægge uddannelsen.

De konkrete ændringer er:

  • Den obligatoriske individuelle afkortning af skoleundervisningen ophæves. Det betyder, at eleven har ret, men ikke pligt, til merit for den individuelle del længere.
  • Maksimumgrænsen på to års praktikuddannelse ophæves. Dermed skal elever med en praktikuddannelse på mere end to år ikke have afkortet deres praktikuddannelse.
  • Elever, der kun mangler et certifikatfag (fx førstehjælp, arbejdsmiljø) for at opfylde overgangskravene, får mulighed for at følge undervisningen og afslutte certifikatfaget på grundforløbet, samtidig med at eleverne følger undervisningen i hovedforløbet.
  • Tid brugt på realkompetencevurdering skal ikke længere fratrækkes undervisningstiden. Samtidig kan vurderingen fra 1. januar vare højst 5 dage.

Partierne bag erhvervsuddannelsesreformen er blevet enige om ændringerne, fordi formålet med EUV – at gøre det mere attraktivt for voksne at blive faglærte – ikke er blevet opfyldt.

Elevers vej gennem en erhvervsuddannelse er derfor fortsat snørklet, blandt andet fordi de individuelle vurderinger gør det svært for skolerne at tilrettelægge sammenhængende voksenforløb, der også lever op til kravene om en særlig pædagogik på EUV.

Problemerne med EUV er beskrevet i den aktuelle evaluering af EUV, som Danmarks Evalueringsinstitut har foretaget.

Byggeriets Uddannelsers hjemmeside
www.bygud.dk bliver opdateret med alle ændringerne lige før og lige efter juleferien, så man kan finde de korrekte informationer her.

Læs også
Undervisningsministeriet: Erhvervsuddannelse for voksne justeres