Danmarks største murertalent på træningsophold i Moskva

Danmarks største murertalent på træningsophold i Moskva

Tekst: Christian Riis Kistrup. Foto: Finn Pedersen

Tidspres er et stort konkurrenceelement i Jacob Ahlgreens træning i forsøget på at komme blandt verdens bedste murere ved WorldSkills. I slutningen af september er han på træningsophold i Moskva.

Uanset om det gælder et håndværk eller en sportsgren, har det altafgørende betydning at træne målrettet, når et stort mesterskab venter forude. Det gælder også for Jacob Ahlgreen, der for tiden træner intensivt op til WorldSkills, håndværksfagenes verdensmesterskaber.

Presset på tid
Jacob, og landstræner Finn Pedersen, er derfor i de sidste dage af september i Moskva for at træne. Her skal Jacob endnu en gang testes og måles i forhold til de konkurrenter, han kommer op imod om små tre uger i Abu Dhabi.

Jacob træner med og konkurrerer mod den dygtige russiske WorldSkills-deltager Pavel. De arbejder med de materialer, som skal anvendes ved WorldSkills.

Uddannelseskonsulent ved Byggeriets Uddannelser Erik Fog Larsen siger om opholdet i Rusland:

"Vi har set meget frem til denne træning, blandt andet fordi Jacob skal arbejde med de belgiske sten, der arbejdes med til VM. Og som altid er det godt at se og møde dem, man skal op imod."

Landstræner Finn Pedersen melder fra Moskva, at danskeren og russeren arbejder med tre moduler i løbet af træningspasset. Det første, og sværeste, modul kom Jacob flot igennem trods det tidspres, der er et af vilkårene både til træning og når der skal kæmpes om VM-medaljer.

Danmark er repræsenteret af i alt 15 dygtige deltagere ved WorldSkills.

Læs mere
Mestermurer træner præcision og hurtighed op til WorldSkills

WorldSkills i Abu Dhabi 2017