AMU-aktiviteten stiger inden for bygge og anlæg

AMU-aktiviteten stiger inden for bygge og anlæg

Tekst: Byggeriets Uddannelser. Foto: Christian Riis Kistrup.

AMU-statistikken for 1. halvår 2017 viser, at kursusaktiviteten på bygge- og anlægsområdet er steget i forhold til samme periode sidste år. 

Antallet af kursusdeltagere er steget med 8,7 % fra 1. halvår 2016 til 1. halvår 2017. Også i antallet af årselever har der været en stigning i AMU-aktiviteten inden for bygge/anlæg og industri (BAI), nemlig på 4,1 %.

Glæde over mere AMU-aktivitet
Aktiviteten er steget inden for en række områder, herunder Affaldsdeponering, Brøndboring, Tagdækning, Lettere materialer, Anlægsarbejder, Entreprenørmateriel samt Gulvlægning og vådrumssikring.

Uddannelseskonsulent ved Byggeriets Uddannelser Bodil Rasmussen glæder sig over de flere kursister og siger om stigningen:

"Vi har hidtil haft en formodning om, at høj aktivitet inden for byggeriet kunne aflæses i et fald i AMU-aktiviteten, men sådan behøver det ikke nødvendigvis at hænge sammen. Mange jobs i bygge- og anlægsbranchen kræver således et certifikat og/eller uddannelse, og de muligheder kan man finde på AMU."

Mange kursister er i beskæftigelse
Det er desuden glædeligt, at hovedparten af deltagerne på AMU inden for BAI’s område er i beskæftigelse, nemlig 78 % i første halvår 2017. Jobrettet uddannelse, herunder tidligere selvvalgt uddannelse, ligger i første halvår 2017 lavere end hele 2016 og havde det højeste niveau i 2013.

Det kan således ikke ses, at de ekstra deltagere i forhold til 2016 skulle være kommet fra ledige og/eller aktiverede i jobrettet uddannelse. BAI’s bidrag til Positivlisten er langt hen ad vejen beregnet på, at folk uden erfaring fra bygge og anlæg kan deltage i Positivlistens uddannelsesforløb.

Da ledigheden er lav inden for byggeriet, er der formentlig ikke så mange fra bygge- og anlægsbranchen, der deltager i de jobrettede uddannelsesforløb.


Læs mere
Den seneste AMU-statistik med kommentarer