2016 Talentcamp

2016 Talentcamp

Talentfulde elever fra flisemurer-, murer-, tømrer- og snedkerfaget var igen i uge 27 samlet for at deltage i en uges intensiv talentudvikling på Herningsholm Erhvervsskole.

Talentcamp’en er en udleder af det succesfulde projekt 'Talentskoler' fra 2012, og det er tredje år, at talentcamp’en bliver afholdt.

På talentcamp’en deltog i år 9 murer, 2 flisemurelever, 11 tømrerelever og som noget nyt også 19 snedkerelever.

Ifølge tovholder Holger Frahm er det positivt at få fokus på snedkeruddannelsen.

"Det er rigtigt godt, at vi har fået snedkerne med i år, for der kommer til at mangle især maskinsnedkere både nu og i fremtiden. Så ligesom for de andre fag vil vi gerne motivere eleverne til at blive dygtigere håndværkere, og det kan den her type talentpleje være med til", siger Holger Frahm.

I tømrerværkstedet arbejdede 19-årige Steffen Ledgaard hårdt for at blive færdig med opgaven, hvor der skulle bruges mange forskellige teknikker.

"Jeg synes, at det er sjovt og spændende at lave større og sværere udfordringer, så derfor ville jeg gerne med. I forhold til konkurrencer som Skills har jeg fået indblik i, at man skal have styr på tingene og være skarpere end normalt, for der bliver stillet større krav", siger den unge EUX-tømrer.

De dygtige elever bliver trænet og undervist af blandt andet fagenes landstrænere. Ud over de danske deltagere deltog også 3 engelske murertalenter.

Det var tydeligt, at alle var kommet for at lære noget, og der blev hele ugen trænet intensivt på opgaverne. For murernes vedkommende blev der arbejdet med gamle DM- og VM-opgaver. Deltagerne fik her mulighed for at vælge den opgave, som de mente, at de kunne overskue på de 5 dage talentcamp’en varede. Herudover var der indlagt ’speed bricking’ af en skorstensopgave, hvor alle deltagerne fik prøvet deres hurtighed af.

På trods af den intensive træning var der dog også tid til sociale arrangementer, og deltagerne har mulighed for at knytte venskaber på tværs af fag over blandt andet grillfester, flugtskydning, beachvolley og gokart.

"Tak til Herningsholm Erhvervsskole for at lægge hus til endnu en vellykket talentcamp. Det er tydeligt, at eleverne for alvor er kommet i dybden med deres fag og har fået udviklet deres talent i den forløbne uge", fortæller Uddannelseskonsulent i Byggeriet Uddannelser, Erik Fog Larsen, og fortsætter: ”Også en stor tak til Jan Lyngesen, som står for alt det praktiske - ikke kun om dagen men også under aften-arrangementerne. Så skal det da også lige siges at kantine personalet er helt fantastisk på skolen.”

Læs og se mere om talentcampen på Herningsholms Erhvervsskoles hjemmeside