Tanzaniansk deltagelse til DM i Skills 2016

For første gang gæster en murerelev fra Tanzania et DM i Skills.

Det er virksomheden Enemærke & Petersen, der i samarbejde med SkillsDenmark, EUC Nord og Det Faglige Fællesudvalg for Murer-, Stenhugger- og Stukkaturfaget har gjort det muligt for den tanzanianske elev Matauo Mujuni Frenk og hans faglærer at gæste næste års DM i Skills i Fredericia.

Deltagelsen bliver finansieret af Grundejernes Investeringsfond og Bygge- og Anlægsbranchens Udviklingsfond.

Matauo og hans faglærer skal inden Danmarksmesterskaberne igennem 4 ugers undervisning og træning. Matau vil så vidt muligt deltage i undervisning på lige fod med skolens øvrige elever, og den sidste uge op til DM vil han være med i den årlige træningsuge på EUC Nord.

Uddannelseskonsulent Erik Fog Larsen glæder sig til det tanzanianske besøg:

Ønsket med dette års gæstedeltagelse fra Tanzania er blandt andet at danne grobund for et fremtidigt samarbejde omkring udveksling af både lærere og elever mellem skolen i Tanzania og murerskoler i Danmark. Herudover ligger besøget i rigtig god forlængelse af ønske fra WorldSkills side om at arbejde for at fremme tredje verdens landes erhvervsuddannelser.

Der har igennem de seneste år været flere udenlandske gæstedeltagere i de forskellige fag – senest havde eksempelvis murerne en australsk gæstedeltager med til DM i Skills i Bella Centret i år.