Ny film om maskinføreruddannelsen

Hvad laver en maskinfører? Det spørgsmål bliver besvaret i en ny film om maskinføreruddannelsen på Ulfborg Kjærgaard.

En maskinfører bliver uddannet til at styre alle de entreprenørmaskiner, der bruges i byggeriet. Maskinerne bliver mere avancerede og graveopgaverne bliver mere komplekse. Det stiller krav til maskinføreren. Derfor gik 3F og Dansk Byggeri i 2012 sammen om at skabe maskinføreruddannelsen, der skal sikre, at der er kompetente medarbejdere til byggeriet.

Uddannelsen kan kun tages på Ulfborg Kjærgaard Kursuscenter, der som en del af Byggetek og Mercantec, der udbyder kurser og uddannelse inden for byggeri og anlæg. I august 2014 fik de første ni maskinførere papir på, at de har taget maskinføreruddannelsen – som de første i Danmarks nogensinde - og 3 nye hold er nu i gang med at tage uddannelsen.

Film til markedsføring

Den nye film på fire minutter skal gøre byggebranchen opmærksom på uddannelsen:

– Jeg oplever, at entreprenørerne rundt omkring i landet stadig er uvidende om denne relativt nye uddannelse. Et kort filmklip kan vise dem, hvad eleverne bliver stillet af opgaver på skolen, og de kan høre andre mestre fortælle om deres erfaringer med deres elever på uddannelsen, fortæller Uddannelseskonsulent Mogens Frederiksen, der i det daglige fungerer som bindeled mellem mestrene og Byggetek.

Filmen blev optaget torsdag den 9. oktober, og vejrudsigten lød på regn og torden. Heldigvis blev vejret godt, da mestre og elever blev interviewet til filmen. Det blev en god dag for mestre, men måske især for eleverne, der til ære for fotografen fik lov at bruge samtlige maskiner.

Når deltagerne er på skole har virksomheden mulighed for at søge om VEU-godtgørelse samt befordring. Der er samtidig også mulighed for at søge støtte til uddannelsen gennem Bygge- og Anlægsbranchens Udviklingsfond.

Se filmen her: